Philips verlicht Nelson Mandelabrug in Johannesburg Zuid-Afrika

LED-verlichting kan worden aagepast aan landskleuren voetbalteams

Nu de aandacht de komende weken gericht is op Zuid-Afrika, verlicht Philips een bekend monument van Johannesburg met LED-verlichting.

De Nelson Mandelabrug vormt een belangrijke verbinding tussen Newtown en het Constitutional Hilldistrict van Braamfontein in het noorden. Omdat Johannesburg veel bezoekers verwacht tijdens het komende voetbalspektakel, levert Philips de LED-verlichting die de brug ’s nachts zal transformeren tot een kleurrijk kunstwerk. Bijzonder is dat de verlichting van de brug aangepast kan worden aan de landskleuren van de teams die in Johannesburg spelen.

In steden zoals Johannesburg worden de kleurmogelijkheden van LED-verlichting steeds vaker gebruikt om monumentale oriëntatiepunten te markeren. Een van de grootste voordelen is dat LED het energieverbruik met 80% verlaagt in vergelijking met oudere verlichtingstechnieken.

Over Koninklijke Philips Electronics
Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van 23 miljard euro in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Philips Lighting