Feestelijke open middag Ringvaartaquaduct A4 op 26 juni

ter hoogte van Roelofarendsveen

Rijkswaterstaat en de Combinatie A4 Burgerveen – Leiden organiseren op zaterdag 26 juni van 15.00 tot 18.00 uur een feestelijke open middag in het nieuwe Ringvaartaquaduct in de A4 ter hoogte van Roelofarendsveen. Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn, na aanmelding, van harte welkom een kijkje te komen nemen.

Tijdens de open middag is in het aquaduct informatie aanwezig over het bouwproces. Medewerkers van Rijkswaterstaat en van de Combinatie A4 Burgerveen – Leiden zijn aanwezig om de werkzaamheden toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Voor de verbreding en verdieping van de A4 tussen Burgerveen en Leiden is in 2007 met de bouw van het nieuwe Ringvaartaquaduct gestart. Eind juli is het nieuwe Ringvaartaquaduct gereed en wordt het in gebruik genomen door het verkeer.

Aanmelden
Geïnteresseerden dienen zich voor deze feestelijke open middag vóór 18 juni per e-mail aan te melden marcella.jas@rws.nl Na aanmelding wordt een bevestiging met aanvullende informatie over de open middag toegezonden.

Bereikbaarheid
Het aquaduct aan de Sotaweg te Roelofarendsveen is ongeveer 10 minuten lopen vanaf de toegangsweg naar de bouwlocatie, en is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De parkeergelegenheid is beperkt, vandaar het verzoek om lopend of met de fiets naar de bouwlocatie te komen.

Spoedaanpak Wegen
Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. De A4 Burgerveen – Leiden maakt daar deel van uit als één van de grootste verkeersknelpunten van Nederland.

De rijksweg zorgt ook voor veel hinder in de omgeving. Daarom wordt de weg tussen Burgerveen en Leiden verbreed. Ter hoogte van Roelofarendsveen is hiervoor het nieuwe ringvaartaquaduct aangelegd. Bij Leiden / Leiderdorp wordt de weg verdiept aangelegd. Deze verdiepte ligging zorgt ervoor dat de A4 veel minder zichtbaar zal zijn, geluidsarm wordt en beter ingepast de omgeving doorkruist. Het verkeer rijdt medio 2012 al verdiept. De andere helft van de weg wordt vervolgens afgebouwd en komt gereed in 2014.

Meer informatie
Meer informatie krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.rijkswaterstaat.nl/A4

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Zuid-Holland