Start werkzaamheden A28 Zwolle – Meppel in beide richtingen

4 juni tot half augustus 2010

Rijkswaterstaat start vrijdag 4 juni om 23.00 uur met de opbouw van een verkeerssysteem op de A28 vanaf aansluiting Ommen (21) tot en met aansluiting Nieuwleusen (22). Tot circa half augustus werkt Rijkswaterstaat hier op dit weggedeelte in beide richtingen aan de wegverbreding. Dit betekent dat deze periode in beide richtingen sprake is van verschoven en versmalde rijstroken en een maximumsnelheid van 90 km/h. Verkeer dient rekening te houden met enige hinder.

Het verkeerssysteem leidt het verkeer in beide richtingen naar de binnenzijde van de weg waardoor werkruimte ontstaat aan de buitenzijden van de weg. Na enkele weken wordt het systeem omgezet en het verkeer naar buiten geleid zodat in de middenberm van de weg gewerkt kan worden.

Nachtelijke afsluiting afritten
De verbredingswerkzaamheden omvatten asfalteren, werkzaamheden aan de geleiderail, kabels en leidingen. Toe- en afritten van de aansluitingen Ommen (21) en Nieuwleusen (22) worden afwisselend gedurende enkele nachtelijke uren afgesloten. Parkeerplaats De Markte is tijdelijk dicht tussen 4 juni en 4 augustus met het oog op verkeersveiligheid en doorstroming.

Plaatsing geluidsschermen
De A28 tussen knooppunt Hattemerbroek en de aansluiting Zwolle Zuid (18) enerzijds en de aansluiting Ommen (21) en knooppunt Lankhorst anderzijds wordt in beide richtingen verbreed met één volwaardige rijstrook. Deze capaciteitsuitbreiding wordt hoofdzakelijk in de middenberm gerealiseerd. Daarnaast worden op diverse plaatsen geluidsschermen geplaatst. Met de wegverbreding verbetert, naast de doorstroming van het verkeer, ook de verkeersveiligheid. Volgens planning is het werk medio 2011 gereed.

Spoedaanpak
De A28 Zwolle-Meppel is een van de 30 hardnekkige knelpunten die in het kader van het programma Spoedaanpak versneld wordt aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Oost-Nederland