Inloopavonden over wegwerkzaamheden A50 Valburg – Grijsoord

dinsdag 1 juni en donderdag 3 juni 2010

Rijkswaterstaat organiseert op dinsdag 1 juni en donderdag 3 juni inloopavonden over de werkzaamheden aan de A50 tussen de knooppunten Valburg en Grijsoord.

Op dinsdag 1 juni vindt de avond plaats in Sporthal De Rijnkom, Hogenkampseweg 45 te Renkum, op donderdag 3 juni in De Bongerd, Rauwendaal 3 te Heteren. Er is geen vast programma, u bent tussen 18.00 en 21.00 uur van harte welkom! Medewerkers van de aannemer en Rijkswaterstaat staan u graag te woord.

Verbreding A50 Valburg – Grijsoord
De A50 tussen knooppunt Valburg en knooppunt Grijsoord wordt in beide richtingen verbreed van 2×2 rijstroken naar 2×3 rijstroken. De verbreding is nodig om het verkeer op de steeds drukkere weg de komende jaren beter te laten doorstromen. Er komen extra geluidsschermen en nieuw (stiller) asfalt. Ook wordt een ecoduct gerealiseerd. Volgens planning is de wegverbreding het tweede kwartaal van 2011 gereed.

Hinder voor de weggebruiker
Eind juni start de daadwerkelijke wegverbreding op het gedeelte tussen knooppunt Valburg en de brug over de Nederrijn. Om dit mogelijk te maken en de wegcapaciteit van de weg op peil te houden tijdens de wegwerkzaamheden, wordt in beide richtingen gewerkt met een zogenaamd verkeerssysteem.

Dit betekent dat het verkeer door een tijdelijke geleiderailconstructie naar de buiten- respectievelijk binnenzijde van de weg wordt geleid waardoor ruimte ontstaat om de weg aan de binnen- dan wel buitenzijde te verbreden. Dit gaat gepaard met een maximumsnelheid van 90 km/uur. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting begin augustus gereed.

Voorafgaand aan deze activiteiten heeft Rijkswaterstaat de afgelopen maanden gewerkt aan het systeem voor dynamisch verkeersmanagement (borden boven de weg). Dit systeem is nu gereed en ondersteunt het verkeer tijdens de wegverbredingswerkzaamheden waardoor de veiligheid voor zowel de weggebruikers als de wegwerkers verbetert.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Heijmans verbreedt in opdracht van RWS A50 Valburg – Grijsoord

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Dienst Oost-Nederland