Rijkswaterstaat houdt Open Huis op 29 mei 2010

bezoekers zijn welkom op vijf locaties verspreid door heel Nederland

Rijkswaterstaat houdt op 29 mei Open Huis. Bezoekers zijn welkom op vijf locaties, verspreid door heel Nederland. Op deze locaties kunnen zij ervaren hoe Rijkswaterstaat de verkeersstromen op de weg en op het water in goede banen leidt.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de verkeerscentrales in Velsen-Zuid of in Wolfheze, het Steunpunt De Schans in Harlingen, het Topshuis in Zeeland en in Dordrecht bij het evenement Dordt in Stoom.

Verkeerscentrale Velsen-Zuid
Bij de Verkeerscentrale Noordwest-Nederland, gelegen aan de Amsterdamseweg 25 in Velsen-Zuid, organiseert Rijkswaterstaat een aantal speciale activiteiten, zoals een ongevallensimulatie in de Wijkertunnel en een rondleiding in het zenuwcentrum van de verkeerscentrale.

Ook staat er het nodige materieel opgesteld, waaronder tekstkarren, een strooimachine en een sneeuwblazer. Voor de jeugdige bezoekers is er vertier in de vorm van het maken van ‘asfalt’-snoep en radiografisch bestuurbare auto’s.

Bovendien is er de hele dag een infomarkt, waar bezoekers hun kennis van Rijkswaterstaat kunnen testen door deel te nemen aan een quiz. Op een ideeënmuur kunnen bezoekers hun ideeën, vragen, ergernissen en tips achterlaten.

Op www.rijkswaterstaat.nl/openhuis staat het volledige programma van het Open Huis bij de Verkeerscentrale Velsen-Zuid én van de overige locaties vermeld. Ook kunnen bezoekers van de site hier alvast een virtueel kijkje nemen op twee van de vijf locaties.

Topdrukte verwacht
Het laatste Open Huis van Rijkswaterstaat dateert van 2007. Toen waren dertig locaties open voor het publiek. In totaal bezochten in dat jaar maar liefst 19.000 bezoekers één of meerdere locaties. Rijkswaterstaat verwacht ook dit jaar een topdrukte gezien de vele programma’s waarmee Rijkswaterstaat momenteel aan de weg en de vaarweg werkt.

Rijkswaterstaat wil de mobiliteit op de weg en op het water vergroten en de reistijden betrouwbaarder maken. Dat vraagt om innovatieve technieken en het slim inplannen van werkzaamheden aan wegen en vaarwegen. Tijdens het Open Huis geeft Rijkswaterstaat tekst en uitleg over alle gebruikte inzichten, technieken en materieel voor een veilig en beter bereikbaar Nederland.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Holland