Project Negen Ecoducten officieel van start

Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO)

Rijkswaterstaat, ProRail en Staatsbosbeheer gaven op maandag 10 mei 2010 in Nijverdal het startsein voor het project Negen Ecoducten. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd de faunatunnel, die in Nijverdal in aanbouw is, symbolisch geopend door dieren.

Bij de startbijeenkomst waren zo’n vijftig genodigden aanwezig. Zij werden toegesproken door Joke Cuperus van Rijkswaterstaat, Steverinus Oosterloo van ProRail en Piet Winterman van Staatsbosbeheer. Daarnaast was een delegatie van aannemerscombinatie H2Eco aanwezig. Deze aannemerscombinatie bestaat uit Mobilis B.V. en Hegeman Beton- en Industriebouw B.V.

Negen Ecoducten
De ecopassage Nijverdal maakt onderdeel uit van het project Negen Ecoducten. Naast de faunatunnel onder het spoor wordt ook een ecoduct over de N35 aangelegd. Het project is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, ProRail en de provincie Gelderland. In totaal bouwt aannemerscombinatie H2Eco negen ecoducten in vier provincies. Zes daarvan op de Veluwe, een op de Sallandse Heuvelrug en twee op de Utrechtse Heuvelrug. Eind 2012 zijn alle ecoducten gereed.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: www.rijkswaterstaat.nl/ecoducten

www.prorail.nl
www.gelderland.nl/ecoducten

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Oost-Nederland