Afsluitingen Rijkswegen etappes Giro dItalia

1 tunnelbuis Beneluxtunnel (A4 richting Hoogvliet) afgesloten

Op 8, 9 en 10 mei 2010 doorkruist het wielerpeloton van de Giro d’Italia Nederland. Gedurende de drie etappes zijn de wegen van het parcours een gedeelte van de dag afgesloten voor alle verkeer en wordt het verkeer omgeleid. Het is ook niet mogelijk het parcours te kruisen.

Voor de veiligheid van de wielrenners en de bezoekers sluit Rijkswaterstaat diverse op- en afritten, delen van rijkswegen en één van de twee buizen van de Beneluxtunnel (A4 richting Hoogvliet) af voor alle verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd op toeleidende wegen. Weggebruikers en bezoekers van de Giro worden aangeraden tijdig van huis te vertrekken.

Onder voorbehoud van wijzigingen worden de op- en afritten gemiddeld ongeveer één uur voorafgaand aan het tijdstip van de doorkomst van de rennerskaravaan afgesloten. Voor het afsluiten van één van de twee buizen van de Beneluxtunnel (A4 richting Hoogvliet) is op 10 mei meer voorbereidingstijd nodig. Naar verwachting duren de afsluitingen maximaal twee uur. Na doorkomst van de Giro d’Italia worden de wegen één voor één vrijgegeven aan het verkeer. Zodra de reclamekaravaan, renners en volgauto’s gepasseerd zijn, worden eerst de afzettingen op gemeentelijke en provinciale wegen weggehaald. Daarna worden de op- en afritten van rijkswegen opengesteld. De politie is leidend in de besluitvorming en overlegt met Rijkswaterstaat en de provincies Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland wanneer de (rijks)wegen op een veilige wijze weer open kunnen.

Omleidingsroutes
Via informatiewagens en informatiepanelen boven en langs de weg worden weggebruikers geïnformeerd over de afsluitingen en de omleidingsroutes. Rijkswaterstaat verwacht dat het op de omleidingsroutes druk wordt en roept weggebruikers en bezoekers op om op tijd van huis te vertrekken.

Ga voorbereid op weg
Op de website www.vananaarbeter.nl staat per etappe exact aangegeven welke rijkswegen worden afgesloten. De aanvangstijden van afsluitingen zijn gebaseerd op de verwachte doorkomsttijden van het peloton.

Voor vragen kunnen weggebruikers contact opnemen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat via 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W)