Reparatiewerkzaamheden Hagesteinsebrug en Houtensebrug A27

ernstige verkeershinder A27 Hagesteinsebrug en Houtensebrug; 29 april-9 mei 2010
verwachte extra reistijd gemiddeld 45 à 60 minuten

Rijkswaterstaat voert van donderdag 29 april 22.00 uur tot zondag 9 mei 08.00 uur 2010 reparatiewerkzaamheden uit aan de Hagesteinsebrug en de Houtensebrug A27. Het verkeer op de A27 tussen Everdingen en Utrecht ondervindt hierdoor in beide rijrichtingen ernstige hinder en moet rekening houden met files en een langere reistijd.

Rijkswaterstaat combineert de reparatiewerkzaamheden aan de Hagesteinsebrug en de Houtensebrug met werkzaamheden aan nabijgelegen wegdelen.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bij de Hagesteinsebrug zijn noodzakelijk om een gat in de brug te repareren. Daarnaast wordt de brug deels opnieuw geasfalteerd. Op de Houtensebrug worden de voegen en het wegdek vervangen. Om de hinder voor de weggebruiker zoveel mogelijk te beperken, combineert Rijkswaterstaat de reparatiewerkzaamheden op de A27 met werkzaamheden aan nabijgelegen wegdelen, zoals het asfalteren van de verbindingsboog van de A2 naar de A27 bij knooppunt Everdingen.

Afsluitingen
Naast de afsluiting van de Hagesteinsebrug in noordelijke rijrichting en de Houtensebrug worden tevens afgesloten:
Oprit Houten (29) van vrijdag 30 april 22.00 uur tot maandag 3 mei 05.00 uur;
oprit Nieuwegein (28) van maandag 3 mei 05.00 uur tot zondag 9 mei 08.00 uur;
oprit Hagestein/Vianen (27) van donderdag 29 april 22.00 uur tot zondag 9 mei 08.00 uur;
verbindingsboog A2 naar de A27 in noordelijke rijrichting in knooppunt Everdingen van donderdag 29 april 22.00 uur tot zondag 9 mei 08.00 uur.

Omleidingsroute
Rijkswaterstaat adviseert het verkeer in noordelijke rijrichting via de A2 te rijden en de A27 ter hoogte van de Hagesteinsebrug waar mogelijk te mijden. Verkeer in noordelijke rijrichting wordt geadviseerd te rijden via de A2 richting knooppunt Oudenrijn, A12 richting knooppunt Lunetten om vervolgens de route te vervolgen via de A27 naar het noorden of de A12 richting het oosten.

Extra afsluiting A12
Op zondag 2 mei is de A12 ter hoogte van Bunnik tussen 07.30 uur en 09.00 uur in beide rijrichtingen afgesloten. De afsluiting is nodig vanwege het ontmantelen van een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ter hoogte van Bunnik, tussen het spoor richting Arnhem en de A12, door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

Gratis busvervoer naar Utrecht
Rijkswaterstaat biedt weggebruikers die hinder ondervinden van de werkzaamheden op de A27 een gratis dagpas aan om vanaf P&R Meerkerk (A27) met de bus naar Utrecht te reizen. Kijk voor informatie om de dagpas te bestellen op de website Utrechtbereikbaar.nl

Meer informatie
Tijdens de werkzaamheden doet Rijkswaterstaat er alles aan om de hinder en de overlast zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Voor actuele informatie over werkzaamheden en de te verwachten hinder kan het publiek terecht op de landelijke informatielijn 0800-8002 (gratis), op www.rijkswaterstaat.nl en op VanAnaarBeter.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Utrecht