Gewijzigde verkeerssituatie bij knooppunt Oudenrijn

vanaf woensdag 14 april 2010
Maandag 12 tot en met donderdag 15 april 2010: nachtelijke werkzaamheden

In de avonden en nachten van maandag 12 tot en met donderdag 15 april werkt Rijkswaterstaat aan de A2 ter hoogte van knooppunt Oudenrijn. Vanaf woensdag 14 april is er een gewijzigde verkeerssituatie bij knooppunt Oudenrijn. In deze week zijn er diverse afsluitingen. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Afsluitingen
In de avonden en nachten van maandag 12 en dinsdag 13 april is van 21.00 tot 05.00 uur de verbindingsweg vanaf A2 uit Den Bosch richting afslag 8 Utrecht Centrum afgesloten.
In de avond en nacht van maandag 12 april worden van 20.00 uur tot 05.00 uur A2 afrit 8 Utrecht Centrum uit Amsterdam EN de toerit 8 Centrum richting A2 Den Bosch afgesloten.
In de nacht van dinsdag 13 april worden van 00.00 uur tot 05.00 uur aan de A2 ter hoogte van afrit 8 Utrecht Centrum werkzaamheden uitgevoerd. Doorgaand verkeer op de A2 richting Amsterdam wordt via A12 afrit 16 (Papendorp) geleid.
In de avond en nacht van donderdag 15 april worden van 21.00 uur en 05.00 uur diverse verbindingswegen bij knooppunt Oudenrijn afgesloten: De parallelbaan A12 uit Arnhem richting afslag 8 Utrecht Centrum; de verbindingsweg van de A12 uit Den Haag naar de A2 Amsterdam; verbindingsweg vanaf A2 uit Den Bosch richting afslag 8 Utrecht Centrum.

Werkzaamheden
Afrit 8 Utrecht Centrum uit Den Bosch wordt verlegd naar een tijdelijke situatie. Dit is nodig om de parallelrijbaan te reconstrueren. Op woensdag 14 april wordt de tijdelijke afrit 8 in gebruik genomen. Hiermee verandert ook de rijstrookindeling. Vanaf woensdag 14 april is er sprake van een gewijzigde situatie ter hoogte van knooppunt Oudenrijn. Ook worden diverse asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd en worden liggers gelegd voor het Marinus van Tyrusviaduct.

In geval van slechte weersomstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

Omleidingsroute
De omleidingsroutes worden met gele borden langs de weg aangegeven. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Alliantie
Het project A2 Hooggelegen wordt uitgevoerd door een samenwerking in Alliantieachtig verband. Rijkswaterstaat en Trajectum Novum (aannemerspartijen Van Hattum en Blankevoort, Mourik Groot Ammers, Boskalis, KWS Infra en Vialis) zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van het project.

Meer informatie
Rijkswaterstaat werkt aan de verbreding en de vernieuwing van de A2. De capaciteit wordt vergroot waardoor de doorstroming verbetert. Tijdens de werkzaamheden doet Rijkswaterstaat er alles aan om de hinder en de overlast zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Voor actuele informatie over werkzaamheden en de te verwachten hinder kan het publiek terecht op de landelijke informatielijn 0800-8002 (gratis) en op www.rijkswaterstaat.nl en/of utrechtbereikbaar.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Utrecht