TomTom lanceert twee nieuwe verkeersoplossingen voor overheidsdiensten

TomTom breidt de beschikbaarheid uit van realtime informatie over het wegennet met de producten HD Flow en HD Route Times

Nieuwe, innovatieve oplossingen gebaseerd op de TomTom HD TrafficTM-technologie leveren gedetailleerde realtime verkeersinformatie zodat overheden infrastructuurwerken beter kunnen plannen en oplossingen voor wegwerkzaamheden en mobiliteitsbeheer verbeteren

TomTom, wereldwijd toonaangevend aanbieder van navigatieoplossingen en digitale kaarten, lanceert twee nieuwe verkeersoplossingen. Die helpen overheidsdiensten om het verkeer op hun wegen efficiënter te beheren en de weggebruikers betere verkeersinformatie te bezorgen. HD Flow en HD Route Times zijn gebaseerd op de High Definition TrafficTM-technologie van TomTom. Via die geavanceerde dienst krijgen eindgebruikers van TomTom tot op de minuut bijgewerkte en gedetailleerde incidentrapporten over de duur en de reden van vertragingen, de meest accurate file-informatie, reis- en aankomsttijden en suggesties voor alternatieve routes.

“TomTom is de autoriteit op het vlak van verkeersinformatie met een sterke reputatie in accurate, up-to-date verkeersinformatie voor gebruikers”, aldus Anne van Houwelingen, Senior Vice President of Mobility Solutions bij TomTom. “Deze twee nieuwe oplossingen maken onze expertise beschikbaar voor systemen die de reistijden op alternatieve routes aangeven voor een optimale geleiding en beheer van verkeersstromen tijdens wegwerkzaamheden. Daarnaast kunnen overheidsdiensten, wegbeheerders en mobiliteitsmanagers de accurate, realtime informatie benutten om hun wegennet beter te beheren en weggebruikers elke dag perfect geïnformeerd te houden.”

HD Flow
HD Flow geeft in realtime een uiterst gedetailleerd beeld van alle verkeersstromen op het weggennet. Het programma werkt in overeenstemming met Europese standaarden, inclusief DATEX2/TMC/XML, voor een eenvoudige integratie in bestaande systemen. Overheden kunnen die realtime informatie over verkeersstromen integreren in hun verkeersleidingscentra om het verkeer op het wegennet beter te volgen en meteen de impact van verkeersmanagement op alle hoofd- en secundaire wegen te volgen.

HD Route Times
HD Route Times is een gebruiksklare oplossing, die voor alle mogelijke routes in realtime accurate reis- en filetijden weergeeft. Zo beschikken overheden over de variabele informatie die ze nodig hebben om hun dynamische informatieborden aan belangrijke verkeersaders aan te passen. De data worden elke minuut bijgewerkt. Zo weten bestuurders op elk moment welke route de snelste is en kunnen ze hun reisweg aanpassen, wat op zijn beurt de verkeersstromen positief beïnvloedt.

Zowel HD Flow als HD Route Times combineren informatie van mobiele telefoons en gps-apparaten en geven dankzij een unieke fusietechniek reistijdinformatie door die veel accurater is dan bij eerdere, alternatieve methoden. Realtime snelheden worden doorgegeven voor alle hoofd- en secundaire wegen. Dat levert een zeer nauwkeurig beeld op van de verkeerssituatie op het volledige wegennet. Beide producten kunnen snel en budgetvriendelijk worden geïmplementeerd, omdat ze geen extra infrastructuur of hardware-installaties vergen. De installatie ervan heeft geen impact op verkeersstromen aangezien er geen wegen worden afgesloten. Bovendien zijn de oplossingen milieuvriendelijk.

HD Flow en HD Route Times zijn nu beschikbaar voor overheidsdiensten, met een initiële dekking voor Duitsland, Nederland en Zwitserland op alle hoofd- en secundaire wegen. In de loop van 2010 wordt die dekking uitgebreid met extra landen. Het aanbod bevat ook grensoverschrijdende verkeersinformatie.

De ontwikkeling van TomTom HD-producten
HD Traffic, HD Flow en HD Route Times bevatten tot op de minuut bijgewerkte informatie uit verschillende bronnen, met inbegrip van anonieme gps-metingen door aangesloten persoonlijke navigatietoestellen, aangesloten gps-toestellen voor wagenparken en signalen van mobiele telefoons, wegsensoren en journalistieke informatie. Op basis van beproefde, intern ontwikkelde methoden brengt TomTom die uiteenlopende informatie samen en stuurt ze in realtime door naar klanten op de markten van de persoonlijke navigatietoestellen, mobiele telefoons, vlootmanagementsystemen, overheidstoepassingen en ingebouwde voertuignavigatiesystemen. De HD Solutions kunnen worden toegevoegd aan navigatieoplossingen of routingapparatuur zodat chauffeurs automatisch worden omgeleid rond verkeersopstoppingen. Dat bespaart hun tijd en geld, verkleint hun impact op het milieu en verbetert hun navigatie-ervaring.

Over TomTom N.V.
TomTom N.V. (AEX: TOM2) is wereldwijd toonaangevend aanbieder van navigatieoplossingen en digitale kaarten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 3000 medewerkers. Meer dan 40 miljoen mensen gebruiken dagelijks TomTom-oplossingen op persoonlijke draagbare navigatietoestellen (PND’s), voertuignavigatiesystemen of track&trace-oplossingen voor vlootbeheer. Daarnaast gebruiken nog eens honderden miljoenen mensen de digitale kaarten van TomTom op het internet of in mobiele telefoons. In 2009 haalde TomTom een omzet van €1,5 miljard en een operationele cashflow €340 miljoen. Meer informatie over TomTom vindt u op www.TomTom.com.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: TomTom NV