Meest uitgebreide showcase over coöperatieve mobiliteit ooit

‘S WERELDS GROOTSTE DEMONSTRATIE

Van 23 tot 26 maart 2010 wordt in Amsterdam een showcase van wereldklasse over innovatieve communicatietechnologie in de auto en op de weg gehouden. De showcase omvat de meest uitgebreide demonstraties ooit. Een wereldprimeur waarin ongeveer 40 coöperatieve applicaties werkend zijn te zien.

Een rondrit zegt meer dan duizend woorden. Met tenminste vier keer het formaat van wat vorig jaar op het ITS World Congress in Stockholm werd gepresenteerd, is de Cooperative Mobility Showcase de grootste demonstratie ooit. Het toont hoe de vele applicaties zowel simultaan- als samenwerken. De Showcase presenteert de nieuwste onderzoeksresultaten. Het biedt daarmee een uitgelezen kans om in korte tijd volledig op de hoogte te worden gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van coöperatieve mobiliteit.

Zien is geloven
Een grote verscheidenheid aan coöperatieve systemen wordt gedemonstreerd op de snelwegen van Amsterdam RAI naar Schiphol, op de publieke wegen van het vliegveld zelf, en op een speciaal terrein voor de demonstratie van veiligheidsapplicaties. Daarnaast wordt in hal 9 van Amsterdam RAI een volledig operationeel “Cooperative Traffic Centre of the Future” opgezet om de demonstraties die buiten gaande zijn te visualiseren, en om de migratie van bestaande systemen naar toekomstige applicaties te tonen. Al met al worden ongeveer 40 coöperatieve systemen gepresenteerd.

Boek een rit
Tijdens de rondrit tussen Amsterdam RAI en Schiphol laat de demonstratie de nieuwste coöperatieve technologieën rond efficiency en veiligheid zien. Er is een speciale route uitgezet die stedelijke, inter-stedelijke en regionale wegen omvat, zodat alle coöperatieve concepten getoond kunnen worden. Elk deel van de route heeft zijn eigen kenmerken.

Naast de naadloze overdracht tussen verschillende communicatiekanalen: (infrarood, M5 en 3G (UMTS/HSDPA), zullen open systemen -, nauwkeurige positionering en een scala aan toepassingen gedemonstreerd worden. Deze demonstraties laten het voordeel zien op efficiency en veiligheid.

De demonstratie laat bezoekers ervaren hoe het ‘rijden van de toekomst’ eruit ziet. Alle congresgangers van de Cooperative Mobility Showcase hebben gegarandeerd de mogelijkheid om de demonstratierit te maken.

Over de Cooperative Mobility Showcase
The showcase wordt mede georganiseerd door de Europese Commissie, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, de drie onderzoeksprojecten op het gebied van coöperatieve mobiliteit: COOPERS, CVIS en SAFESPO, en Amsterdam RAI. Het vindt plaats van 23 tot en met 26 maart 2010 en wordt gehouden in samenwerking met Intertraffic Amsterdam 2010, ‘s werelds meest toonaangevende vakbeurs voor infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren.

The showcase bevat de eindresultaten van de drie grootste Europese onderzoeksprojecten op het gebied van coöperatieve mobiliteit: COOPERS, CVIS en SAFESPOT. Dit zijn drie FP6 projecten gefinancierd door de Europese Commissie (Directoraat Generaal Informatiemaatschappij en Media).

De Showcase omvat bestaat uit drie onderling samenhangende evenementen. Een congres met als thema coöperatieve mobiliteit, live demonstraties op de weg en de i&CDrive vakbeurs. Meer informatie en het congresprogramma kunt u vinden op www.cooperativemobilityshowcase2010.eu

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Amsterdam RAI