Imtech: 50 mln orders voor mobiliteitsverbetering in Nederland en UK

dynamische verkeerssignalering, renovatie verkeerscentrale, aanleg communicatiesystemen langs snelwegen

Imtech (technische dienstverlening in Europa) heeft in Nederland en de UK opdrachten verworven ter waarde van ruim 50 miljoen euro die substantieel bijdragen aan een efficiënte en duurzame verkeersmobiliteit. Het gaat onder meer om dynamische verkeerssignalering, de technologische renovatie van een verkeerscentrale en aanleg van hightech communicatiesystemen langs snelwegen.

René van der Bruggen, CEO van Imtech: ‘Verkeersmobiliteit is een hot issue in Europa. Technologie is een belangrijke ‘driver’ voor verdere verbetering van de mobiliteit en het terugdringen van schadelijke emissies. Imtech beschikt over een sterke Europese positie op de markt van verkeerstechnologie. De nieuwe orders vormen het bewijs dat we ons verder ontwikkelen en steeds meer toevoegde waarde leveren op strategische gebieden als (dynamische) verkeershandhaving, verkeersmonitoring en verkeersinformatie. Deze orders dragen in belangrijke mate bij aan meerjarige continuïteit.’

‘Ruit’ van Rotterdam: dynamische verkeerssignalering en -handhaving
Vanwege de geografische ligging worden de Nederlandse snelwegen A13, A16 en A20 ook wel de ‘Ruit’ (ringweg) van Rotterdam genoemd. Alle bestaande verkeerscomponenten (zoals onderstations en signaalgevers) en bovengrondse technische infrastructuur zijn aan vervanging toe. Een prima moment voor Rijkswaterstaat om tegelijkertijd nieuwe specificaties toe te passen waarmee dynamische verkeerssignalering en -handhaving mogelijk wordt. In een extreem korte periode zal Imtech in één van de drukste gebieden van Nederland met zo min mogelijk verkeershinder deze technische infrastructuur volledig vervangen. Eind oktober 2010 zal de A20 klaar zijn en eind november 2010 de A13 en A16.

Technologische renovatie verkeerscentrale Noordwest Nederland
Imtech heeft van Rijkswaterstaat de opdracht verworven voor de renovatie van de verkeerscentrale van Noordwest Nederland. Uitdaging ligt in de vereiste dat zowel het verkeer als het bedienend personeel geen hinder van deze technologische renovatie mogen ondervinden. Er wordt dan ook voorzien in een tijdelijke oplossing die een vlekkeloze overgang mogelijk maakt, inclusief een energiegebouw dat garant staat voor een onafhankelijke noodstroomvoorziening.

Vitale communicatie langs snelweg M6 in de UK
In de UK is Imtech in opdracht van de Highways Agency verantwoordelijk voor de aanleg van een hightech communicatienetwerk langs de bijna 64 kilometer lange snelweg M6. Het project voorziet ook in realisatie van de behuizing voor deze technologie, inclusief coördinatie en communicatie met de betrokken autoriteiten en omwonenden.

Imtech steeds vaker technologiepartner voor mobiliteitsvraagstukken
In toenemende mate is specifieke technologie nodig die voldoet aan de strengste normen voor efficiency, duurzaamheid en veiligheid. Imtech treedt hier steeds vaker op als een deskundige technologiepartner, die toegevoegde waarde biedt. Recent is ook een order verkregen voor gecombineerde camera-, marifoon- en radarsystemen die een betrouwbare scheepvaartbegeleiding in Nederlandse havens en rivieren mogelijk maakt en bijdraagt aan modernisering van maritieme verkeerscentrales. Tevens wordt in de provincie Overijssel (Nederland) een Dynamisch Reizigers Informatie Systeem (DRIS) gerealiseerd die het mogelijk maakt dat reizigers met behulp van digitale displays niet alleen de planning van de vervoersmaatschappij zien, maar ook dynamische reisinformatie met actuele aankomst- en vertrektijden. Tevens zal Imtech in opdracht van Rijkswaterstaat in de provincie Zuid-Holland het technologische onderhoud uitvoeren aan acht verkeerstunnels.

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met circa 23.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van ruim 4,3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten buildings, industry en infra/traffic in de Benelux, Duitsland, Oost-Europa, Scandinavië, de UK, Ierland en Spanje en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 20.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, milieu, water en mobiliteit. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Midkap Index. Het aandeel Imtech is tevens opgenomen in de Dow Jones STOXX 600 index.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Imtech N.V.