A2: werkzaamheden knooppunt Oudenrijn 15 – 18 maart

werkzaamheden aan portalen, wegdek en markeringen

In de avonden en nachten van maandag 15 tot en met donderdag 18 maart 2010 werkt Rijkswaterstaat aan de A2 ter hoogte van knooppunt Oudenrijn. Er zijn diverse afsluitingen. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Afsluitingen
In de avonden en nachten van maandag 15 tot en met donderdag 18 maart worden verschillende verbindingsbogen bij knooppunt Oudenrijn afgesloten van 21.00 uur tot 05.00 uur:

  • In de avond en nacht van maandag 15 maart en donderdag 18 maart worden de verbindingswegen vanuit de parallelrijbaan en de hoofdrijbaan A12 uit Arnhem richting A2 Amsterdam afgesloten tussen 21.00 uur en 05.00 uur;
  • In de avond en nacht van woensdag 17 maart wordt van 21.00 uur tot 05.00 uur A2 afrit 8 Utrecht Centrum uit Amsterdam de richting afgesloten;
  • Ter hoogte van knooppunt Oudenrijn en ter hoogte van Nieuwegein worden in de avonden en nachten van maandag 15 en dinsdag 16 maart tussen 21.00 uur en 05.00 uur heiwerkzaamheden verricht langs de weg. Hiervoor worden diverse rijstroken afgesloten;
  • In de nacht van woensdag 17 maart zijn vanaf 00.00 uur verschillende politiestops op de A2 richting Amsterdam ten zuiden van knooppunt Oudenrijn.

Werkzaamheden
Er worden diverse werkzaamheden aan portalen (voor informatieborden boven de weg) uitgevoerd. Daarnaast wordt gewerkt aan het wegdek en worden markeringen opgefrist. In geval van slechte weersomstandigheden kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

Omleidingsroute
De omleidingsroutes worden met gele borden langs de weg aangegeven. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Alliantie
Het project A2 Hooggelegen wordt uitgevoerd door een samenwerking in Alliantieachtig verband. Rijkswaterstaat en Trajectum Novum (aannemerspartijen Van Hattum en Blankevoort, Mourik Groot Ammers, Boskalis, KWS Infra en Vialis) zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van het project.

Meer informatie
Rijkswaterstaat werkt aan de verbreding en de vernieuwing van de A2. De capaciteit wordt vergroot waardoor de doorstroming verbetert. Tijdens de werkzaamheden doet Rijkswaterstaat er alles aan om de hinder en de overlast zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Voor actuele informatie over werkzaamheden en de te verwachten hinder kan het publiek terecht op de landelijke informatielijn 0800-8002 (gratis) en op deze website en op utrechtbereikbaar.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Utrecht