Denk mee: het verbeteren van verkeersinformatie

meedenksessie over knooppuntnamen: 18 maart 2010

Namen van verkeersknooppunten worden gebruikt in de actuele verkeersinformatie, maar kent de weggebruiker die namen wel? Rijkswaterstaat wil samen met u nadenken over het gebruik van deze knooppuntnamen. Daarom zijn we op zoek deelnemers die op 18 maart 2010 willen meedoen een denksessie over dit onderwerp.

Een verkeersknooppunt is een kruispunt waarop wegen samenkomen of elkaar kruisen. De namen van knooppunten worden genoemd bij het geven van verkeersinformatie én ze worden getoond op de elektronische borden boven en langs de weg, die aangeven wat de reistijd tot een bepaald knooppunt is. Enkele voorbeelden van knooppuntnamen in Nederland zijn de knooppunten Valburg, Grijsoord en Deil.

Het probleem
Rijkswaterstaat krijgt van weggebruikers vaak te horen dat ze de namen van deze verkeersknooppunten niet kennen, waardoor een goede interpretatie van de verkeersinformatie en de informatie op de elektronische borden moeilijk is. Daarom wil Rijkswaterstaat iets doen aan de onbekendheid van de knooppuntnamen.

Herkent u dit probleem en wilt u hier graag over meedenken? Of misschien hebt u al een mogelijk oplossing voor dit probleem? Dan bent u van harte welkom om op 18 maart met ons mee te denken bij Rijkswaterstaat in Utrecht.

* Tijdstip: 17.00 – 21.00uur
* Locatie: LEF Future Centre van Rijkswaterstaat te Utrecht

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de sessie door een e-mail te sturen naar studiownt@rws.nl Vermeld hierin in ieder geval uw naam, e-mailadres en de reden waarom u graag wilt meedenken.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze sessie. Als u wordt uitgenodigd, dan ontvangt u hierover tijdig bericht.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Leefomgeving