EVO vreest vertraging projecten door val kabinet


‘Het gevaar is groot dat in aanloop naar de landelijke verkiezingen belangrijke besluitvorming volledig tot stilstand komt’, aldus algemeen directeur Dick van den Broek Humphreij van EVO in een reactie op de val van het kabinet in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 februari 2010.

‘Dat is spelen met vuur, want de wereldeconomie houdt geen rekening met ontwikkelingen in de Haagse politiek. Ik roep de Tweede Kamer daarom op om toch door te pakken met de projecten die de economische kracht van Nederland versterken.’

EVO vreest dat door de val van het kabinet vertraging optreedt bij projecten die voor economisch herstel moeten zorgen.

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft onder meer een ambitieus plan neergelegd om de bereikbaarheid te verbeteren.

Het kabinet was van plan om een lange lijst met knelpunten op rijkswegen weg te nemen door de spade in de grond te steken voor 2011. Weggebruikers wachten al tientallen jaren op de A4 Midden-Delfland en vrezen nu wederom vertraging.

Tevens stond de invoering van de kilometerprijs, die voor betrouwbaarder reistijden moet zorgen, hoog op de lijst van dit kabinet.

Maar ook andere belangrijke processen, zoals het terugdringen van administratieve lasten en het makkelijker maken van internationale handel, mogen geen vertraging oplopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: EVO

EVO vreest vertraging projecten door val kabinet | Infrasite