A2 rondweg Den Bosch: hoofd- en parallelrijbaan in gebruik genomen

betere doorstroming en dus minder files

Vanaf zaterdag 5 december en donderdag 10 december 2009 moeten weggebruikers op de A2 rondweg Den Bosch kiezen tussen twee wegen: de hoofdrijbaan voor het doorgaande verkeer of de parallelrijbaan voor het lokale verkeer. De scheiding van het doorgaande en het regionale verkeer zorgt voor een betere doorstroming en dus minder files.

Het betekent wel een grote verandering van de situatie op de weg. Weggebruikers wordt geadviseerd om alert te zijn en goed op de borden te letten.

infrasite_insert_image_1
Zaterdag 5 december noord-zuid
Op zaterdag 5 december rijdt het verkeer op de A2 van Eindhoven naar Utrecht bij Den Bosch voortaan over de hoofdrijbaan of de parallelbaan. Het verkeer dat gebruik wil maken van de afslag Veghel, de afslag Rosmalen of de A59 naar Nijmegen of Waalwijk moet de parallelbaan kiezen. De hoofdrijbaan is voor het doorgaande verkeer. De eerste afslag voor het verkeer op de hoofdrijbaan is bij Kerkdriel.

Donderdag 10 december zuid-noord
Op donderdag 10 december rijdt ook het verkeer op de A2 vanuit Utrecht naar Eindhoven over de hoofd- of parallelbaan. Het verkeer dat gebruik wil maken van de A59 richting Waalwijk of Nijmegen, de afslag Rosmalen of de afslag Veghel moet de parallelbaan kiezen. Het doorgaande verkeer richting Eindhoven/Tilburg of naar de afslag St.Michielsgestel/’s-Hertogenbosch Zuid kan de hoofdrijbaan nemen.

Voorafgaand aan de omzetting van het verkeerssysteem moet er nieuwe belijning op de weg worden aangebracht. Voorwaarde hiervoor is dat de weersomstandigheden gunstig zijn.

Vanaf zaterdag 12 december zal ook bij de Randweg Eindhoven eenzelfde systeem van hoofd- en parallelrijbanen in gebruik worden genomen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant