Ingebruikname parallelrijbaan Batadorp-Eindhoven Airport op 15 augustus

Randweg Eindhoven: nachtelijke afsluitingen i.v.m. werkzaamheden 14-15 augustus

‘s-Hertogenbosch – Op vrijdagochtend 15 augustus om 05.30 uur neemt Rijkswaterstaat op de A2/A67 Randweg Eindhoven de parallelrijbaan tussen knooppunt Batadorp en de aansluiting Eindhoven Airport in gebruik. In verband met de laatste werkzaamheden voor de ingebruikname, gelden in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 augustus diverse afsluitingen. Verkeer moet rekening houden met omleidingsroutes en een langere reistijd.

Afsluitingen
1.Afrit 29 Eindhoven Airport vanuit de richting ’s-Hertogenbosch/Tilburg is afgesloten van donderdag 14 augustus 20.00 uur tot vrijdag 15 augustus 02.00 uur.
2.Toerit 29 Eindhoven Airport in de richting Maastricht/Venlo/Antwerpen is afgesloten van donderdag 14 augustus 20.00 uur tot vrijdag 15 augustus 05.30 uur.
3.In knooppunt Batadorp is de verbindingsweg vanuit de A2 ’s-Hertogenbosch naar de A2 richting Maastricht afgesloten van donderdag 14 augustus 22.00 uur tot vrijdag 15 augustus 05.30 uur.

Omleidingen
1.Verkeer vanuit ’s-Hertogenbosch/Tilburg naar Eindhoven Airport rijdt door naar afrit 31 Veldhoven, onderaan de afrit keren, toerit 31 Veldhoven, afrit 29 Eindhoven Airport. Volg omleidingsroute C.
2.Verkeer vanaf Eindhoven Airport in de richting Maastricht/Venlo/Antwerpen: via Anthony Fokkerweg naar toerit A2 richting Tilburg/’s-Hertogenbosch, A58 richting Tilburg, afrit 7 Best, Erica, toerit 7 Best, A58 richting Eindhoven, A2 richting Maastricht/Venlo/Antwerpen. Volg omleidingsroute A.
3.Verkeer op de A2 vanuit ’s-Hertogenbosch richting Maastricht/Venlo/Antwerpen: volg A58 richting Tilburg, afrit 8 Oirschot, Kempenweg, toerit 8 Oirschot, A58 richting Eindhoven, A2 richting Maastricht/Venlo/Antwerpen. Volg omleidingsroute 8.

Alle omleidingsroutes staan ter plaatse met gele borden aangegeven.

Vernieuwing Randweg Eindhoven
In het najaar van 2006 is Rijkswaterstaat Noord-Brabant gestart met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven van twee naar vier rijbanen. Hierbij wordt een systeem aangelegd van parallelwegen voor verkeer met een lokale bestemming en hoofdrijbanen voor het doorgaande verkeer dat zijn bestemming niet zoekt in Eindhoven of omgeving. Daarnaast worden de knooppunten Batadorp, De Hogt en Leenderheide volledig vernieuwd. Met als resultaat dat er in 2010 een geheel vernieuwde randweg ligt die weer decennia lang bijdraagt aan een vlotte en veilige doorstroming. Meer informatie over de vernieuwing van de Randweg Eindhoven is te vinden op www.randwegeindhoven.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Noord-Brabant