A2/A67: Inhijsen liggers nieuwe viaduct bij Waalre

Nachtelijke afsluiting en politiestops bij knooppunt De Hogt (A2/A67)

‘s-Hertogenbosch – In de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 juli 2008 worden de liggers van het nieuwe viaduct Dommelstraat/Onze Lieve Vrouwedijk tussen Veldhoven en Waalre ingehesen. Daarvoor is het noodzakelijk in knooppunt De Hogt de verbindingsboog van ’s-Hertogenbosch in de richting Antwerpen af te sluiten tussen 22.00 uur en 07.00 uur.

Verkeer moet rekening houden met een langere reistijd. Een omleidingsroute staat ter plaatse met gele borden aangegeven. Volg omleidingsroute 6.

Gedurende de nacht wordt tevens de hoofdrijbaan van de A67 in beide richtingen een aantal keren afgesloten middels politiestops. De afsluitingen duren maximaal 15 minuten per keer en zijn bedoeld om de liggers op hun plaats te hijsen.

Vernieuwing Randweg Eindhoven

In het najaar van 2006 is Rijkswaterstaat Noord-Brabant gestart met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven van twee naar vier rijbanen. Hierbij wordt een systeem aangelegd van parallelwegen voor verkeer met een lokale bestemming en hoofdrijbanen voor het doorgaande verkeer dat zijn bestemming niet zoekt in Eindhoven of omgeving. Daarnaast worden de knooppunten Batadorp, De Hogt en Leenderheide volledig vernieuwd. Met als resultaat dat er medio 2010 een geheel vernieuwde randweg ligt die weer decennia lang bijdraagt aan een vlotte en veilige doorstroming. Meer informatie over de vernieuwing van de Randweg Eindhoven is te vinden op de website www.randwegeindhoven.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Noord-Brabant