Werkzaamheden aansluiting N50 Kampen Zuid

Tijdelijke afsluiting Slaper en Venedijk Noord

Utrecht – In verband met asfalteringswerkzaamheden zijn het viaduct Slaper en de Venedijk Noord in Kampen Zuid afgesloten voor gemotoriseerd wegverkeer vanaf vrijdag 13 juni, 20:00 uur tot zaterdag 14 juni, 12:00 uur. Gedurende de afsluiting blijven beide wegen geopend voor fietsers. Autoverkeer richting nieuwbouwwijk ‘Onderdijks’ wordt ter plaatse omgeleid.

Het asfalteren van het viaduct Slaper maakt deel uit van de gefaseerde aanpassing van de aansluiting N50 Kampen Zuid in verband met de komst van de Hanzelijn. Het viaduct krijgt een nieuwe laag asfalt en er wordt nieuwe belijning aangebracht. Beide maatregelen dragen bij aan een veiliger situatie voor fietsers en automobilisten te midden van alle bouwverkeer in het kader van de aanleg van de Hanzelijn. De bewoners van het ‘Onderdijks’ zijn vooraf schriftelijk geïnformeerd over de afsluiting en de bijbehorende omleidingsroute.

Hanzelijn

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail