Zandtransport A2 Zaltbommel – Maas van start

‘s-Hertogenbosch – Naar verwachting start de aannemer begin juni met het zandtransport en het aanleggen van zandlichamen, de zogenaamde voorbelasting, voor de te verbreden A2 tussen Zaltbommel en de Maas. De aannemer begint ter hoogte van verzorgingsplaats De Lucht-Oost en werkt dan langs de oostzijde van de A2 richting het noorden. Vervolgens worden ook elders langs de A2 tussen Zaltbommel en de Maas zandlichamen aangelegd.

Het zand dat wordt gebruikt voor de aanleg van de zandlichamen is voornamelijk afkomstig van de inmiddels gesloten parkeerplaats De Rooijen. Het zandtransport naar de A2 ter hoogte van De Lucht-Oost en ten noorden hiervan vindt grotendeels nog plaats via de snelweg. Zodra de tijdelijke werkwegen er liggen, vindt het zandtransport over deze werkwegen plaats.

Nadat de zandlichamen zijn aangebracht, blijven ze zeven tot tien maanden liggen om in te klinken. Dit inklinken is nodig om een stevige basis te vormen voor het aan te brengen wegdek en later verzakkingen te voorkomen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant