Parkeerplaats de Rooijen langs A2 definitief gesloten

‘s-Hertogenbosch – Voor de verbreding van de A2 Zaltbommel-Maasbrug is het noodzakelijk om de parkeerplaats de Rooijen definitief te sluiten. Vanaf 13 mei zal het verkeer geen gebruik meer kunnen maken van deze parkeerplaats. Verkeer kan gebruik maken van de parkeerplaats/restaurant de Lucht-West of parkeerplaats Velder bij Boxtel-Liempde.


Redenen waarom parkeerplaatsen verdwijnen

Parkeerplaatsen de Rooijen (langs de A2 in zuidelijke richting, ter hoogte van Hedel, net voor de Maasbrug) en Zwartehof (eveneens gelegen aan de A2 aan de andere zijde van de weg) liggen in de uiterwaarden van de rivier de Maas. De verbreding van de A2 Zaltbommel-Maas en de A2 Rondweg Den Bosch hebben effect op de doorstroming van de Maas. Om dat effect te compenseren worden beide parkeerplaatsen gesloten en afgegraven. Parkeerplaats de Rooijen met ingang van 13 mei a.s.. Voor de parkeerplaats Zwartehof is nog geen definitieve datum bekend. De huidige planning gaat uit van mei 2009.

Het zand onder parkeerplaats de Rooijen gebruikt Rijkswaterstaat om werkwegen en ophogingen aan te leggen.

Het beleid van Rijkswaterstaat is gericht op het aanbieden van centrale voorzieningen zoals parkeerplaatsen. Omdat de Rooijen en Zwartehof dicht op de parkeervoorzieningen van de Lucht zijn gelegen, is in het Tracébesluit besloten deze parkeerplaatsen op te heffen en de parkeerruimte toe te voegen aan die van de Lucht. Dat zal niet direct zijn maar verspreid over diverse bouwfasen.

Borden langs de weg geven aan dat de parkeerplaats vanaf 13 mei is afgesloten.


Achtergrond

De verbreding van de A2 tussen Zaltbommel en de Maas maakt deel uit van een landelijk programma voor het verbeteren van de doorstroming op de A2 tussen Amsterdam en Maastricht. De A2 krijgt tussen de afrit Zaltbommel (17) en de Maasbrug bij ’s-Hertogenbosch per rijrichting drie rijstroken in plaats van de huidige twee. Op de Maasbrug wordt de vluchtstrook benut als derde rijstrook. Uiterlijk 1 april 2010 moet de verbrede A2 worden opengesteld.

Voor meer informatie over de verbreding van de A2 tussen Zaltbommel en de Maas kunt u bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat, telefoonnummer 0800-8002 (gratis) of kijken op www.rijkswaterstaat.nl/A2.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant