Rijkswaterstaat zet werkzaamheden op de kaart

Om weg- en vaarweggebruikers attent te maken op werkzaamheden in 2008 heeft Rijkswaterstaat een wegen- en een vaarwegenkaart gemaakt. De kaarten tonen een overzicht van de Nederlandse wegen en vaarwegen met daarop geprojecteerd op welke plaatsen Rijkswaterstaat aan de slag gaat en welke hinder daarvan in het algemeen is te verwachten.

De wegenkaart wordt vanaf eind maart verspreid via alle grote benzinestations langs de snelweg en en wegrestaurants. Daarnaast worden ze uitgereikt op de Intertraffic, de vakbeurs voor de verkeers- en vervoersbranche van 1 tot 4 april 2008 in de RAI in Amsterdam.

De vaarwegenkaart wordt vanaf eind maart meegezonden met een aantal bladen zoals de Binnenvaartkrant, de Waterkampioen en Motorjacht en toegestuurd aan leden van het Koninklijke Watersportverbond en de HISWA. Daarnaast is de kaart uitgereikt op diverse watergerelateerde beurzen, waaronder de HISWA.

Beide kaarten zijn vanaf 1 april tot uiterlijk 1 september 2008 gratis op te vragen bij de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat, telefoonnummer 0800-8002.

Via advertenties in de landelijke en regionale dagbladen, de website van vanAnaarBeter.nl en de Landelijke Informatielijn informeert Rijkswaterstaat de weg- en vaarweggebruikers meer gedetailleerd over de afzonderlijke werkzaamheden en de te verwachten hinder op een specifieke dag of in een specifieke periode.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat