Intertraffic Amsterdam 2008 groter dan ooit

Van 1 tot en met 4 april in Amsterdam RAI

Van 1 tot en met 4 april kunnen professionals uit de verkeersindustrie voor de nieuwste producten en laatste trends binnen hun vakgebied terecht op de 19e editie van Intertraffic Amsterdam. De grootste internationale vakbeurs op het gebied van infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren heeft als hoofdthema ‘Innovatie’. Daarbinnen is een belangrijke rol weggelegd voor de deelnemers aan de Intertraffic Innovation Award en het nieuwe ITS/IPTS Plaza paviljoen. Een internationaal congresprogramma completeert de beurs. Intertraffic Amsterdam 2008 wordt op dinsdag 1 april officieel geopend door Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat. Hij maakt dan tevens bekend wie de winnaar van de Intertraffic Innovation Award is.

Compleet aanbod

Tijdens Intertraffic Amsterdam 2008 presenteren ruim 675 exposanten uit de hele wereld hun producten en diensten in Amsterdam RAI op een beursoppervlak van 45.000m2. Intertraffic kent ook dit jaar een gesegmenteerd beursprogramma. Om het voor de bezoeker inzichtelijker te maken, zijn de exposanten gegroepeerd op basis van de vier thema’s van de beurs: infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren. Op het buitenterrein worden live demonstraties gegeven.

ITS/IPTS Plaza

Een nieuw onderdeel van Intertraffic is het ITS/IPTS Plaza, een specialistisch paviljoen waar de nieuwste technologieën en oplossingen voor de (openbaar) vervoersindustrie worden getoond. Nationale ITS organisaties, ITS en IPTS toeleveranciers, (openbaar) vervoersorganisaties, adviesorganisaties en wetenschappelijke instituten presenteren zich hier.

Intertraffic Innovation Award

Elke editie presenteren de deelnemers aan Intertraffic Amsterdam honderden noviteiten, waaronder diverse wereldprimeurs. Zij gebruiken de vakbeurs als platform om hun laatste nieuws op de markt te introduceren. Extra aandacht krijgen de nominaties voor de Intertraffic Innovation Award. Deze award is in 2002 geïntroduceerd om ontwikkelingen in de branche te stimuleren. De prijs is bestemd voor het bedrijf met het meest innovatieve product dat op de beurs gepresenteerd wordt.

Uit meer dan 70 inzendingen zal de internationale jury op 30 januari de genomineerden selecteren. De categoriewinnaars en de uiteindelijke winnaar van de Intertraffic Innovation Award worden bekend gemaakt tijdens de officiële opening op dinsdag 1 april 2008. De winnaar krijgt de award uitgereikt uit handen van Camiel Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat.

Actueel congresprogramma

Het expositieprogramma wordt omlijst door diverse seminars, bijeenkomsten en congressen.

ITS Seminarprogramma

In twee seminarruimtes nabij het ITS/IPTS Plaza organiseert Connekt/ITS Netherlands gedurende de beursperiode een seminarprogramma met dagthema’s als Parkeeroplossingen, Datacollectie & Verkeerscontrole (1 april), Veiligheid, Ongevallenmanagement & Beprijzing (2 april), Tender lanceringen, Infrastructuur & Dynamisch Verkeersmanagement (3 april) en Paneldiscussies & diverse onderwerpen (4 april). Het seminarprogramma biedt ruimte aan technische presentaties van reeds geïmplementeerde producten en services, aan presentaties over trends, marktontwikkelingen en business cases, maar ook aan resultaten van proefprojecten, paneldiscussies, tender uitvragen en projectlanceringen. Het bijwonen van de seminars is gratis voor Intertraffic bezoekers.

IPTS Conference – 2 en 3 april 2008

De eerste editie van de IPTS Conference vindt gelijktijdig plaats met Intertraffic Amsterdam 2008. Het thema van dit hoogwaardige platform voor “Intelligent Public Transport Systems” is ‘The Passenger Experience & Multimodal Mobility’. Het tweedaagse programma richt zich op de vraag hoe de verschillende vervoersmiddelen op elkaar kunnen worden afgestemd, zodat het openbaar vervoer niet alleen aantrekkelijker wordt maar ook een waardig alternatief voor de auto kan zijn.

Hét Landelijk Platform Parkeren

Op 2 april 2008 vindt Hét Landelijk Platform Parkeren plaats. O.a. de vraagstukken “Bestuurlijke boete fout parkeren en andere lichte verkeersovertredingen” en “Hoe blijven we nog bereikbaar voor parkerend Nederland?” komen aan de orde. Op 2 april wordt tevens het congres Bereikbaarheid Metropoolregio Amsterdam gehouden. Beide congressen worden georganiseerd door het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid.

De NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde) organiseert tijdens Intertraffic een ochtendcongres op 3 april.

1st European Road Marking Symposium

Vertegenwoordigers van 8 Europese verkeersinstellingen presenteren op 3 april hun specifieke projecten ter verhoging van de verkeersveiligheid. Lezingen worden gehouden in het Engels en simultaan vertaald naar o.a. Duits, Frans, Nederlands, Pools en Spaans. Het symposium biedt een unieke gelegenheid om van gedachten te wisselen met internationale deelnemers na de presentaties. Deelname aan het symposium is gratis.

Think Tanks

“How Europe Works” is een serie van vier interactieve denktanks, georganiseerd door h3bmedia, uitgever van Thinking Highways magazine, en Intertraffic. Uitgebreide informatie is via de website beschikbaar.

Voorregisteren voor gratis bezoekersbadge

Intertraffic Amsterdam is gratis toegankelijk voor vakbezoekers. Iedereen die een uitnodigingskaart ontvangen heeft, kan via www.intertraffic.com zijn persoonlijke code invoeren om in het bezit te komen van de toegangsbadge. Professionals uit de verkeersindustrie die geen uitnodigingskaart ontvangen hebben, kunnen eveneens voorregisteren via de website. Iedereen die zich voor 15 maart 2008 aanmeldt, krijgt de toegangsbadge voorafgaand aan de beurs toegestuurd. Geïnteresseerden die na die datum registreren, kunnen hun toegangsbadge tijdens de beurs afhalen bij de registratiebalies. Tijdens de beurs registreren kan ook, maar wachttijden zijn dan niet uitgesloten.

Synergie met BouwRAI 2008

Tegelijkertijd met Intertraffic wordt in Amsterdam RAI de BouwRAI, nationaal vakevenement voor woningbouw en wijkontwikkeling gehouden. Voor bezoekers van Intertraffic die met name geïnteresseerd zijn in inrichting van openbare ruimte, biedt BouwRAI toegevoegde waarde. Een toegangskaart voor één van beide beurzen geeft dan ook recht tot bezoek aan beide vakbeurzen.

Openingstijden

Intertraffic Amsterdam 2008 wordt gehouden van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 april 2008 in Amsterdam RAI. Op dinsdag, woensdag en donderdag is de beurs geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over de beurs en omlijstende activiteiten is te vinden op www.intertraffic.com

Over Intertraffic

Intertraffic is mondiaal het grootste en meest toonaangevende vakevenement op het gebied van infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid en parkeren. Intertraffic biedt een compleet overzicht van de meest actuele producten, diensten, en oplossingen van leveranciers. Daarnaast worden de laatste trends en ontwikkelingen voor het voetlicht gebracht. Het vakevenement richt zich op beleidsmakers, specialisten en operationeel medewerkers binnen overheden, ingenieurs- en adviesbureaus en het bedrijfsleven.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Amsterdam RAI