Informatieavond verbreding A2 Zaltbommel – Maas

Op woensdag 19 maart 2008 organiseert Rijkswaterstaat een informatieavond over de verbreding van de A2 tussen Zaltbommel en de Maas. Tussen 19.30 uur en 21.30 uur zijn belangstellenden van harte welkom in dorpshuis Gelre’s End aan de Molendijk 1 in Hedel.

De informatieavond heeft het karakter van een informatiemarkt. Er wordt onder meer informatie gegeven over de aard en planning van de werkzaamheden en de mogelijke hinder die de omgeving en het verkeer ervan zullen ondervinden. Ook kunnen bezoekers zien hoe de verbrede A2 er straks uit komt te zien. Medewerkers van Rijkswaterstaat, aannemer BAM, ProRail, gemeente Maasdriel en Provincie Gelderland zijn aanwezig om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Voorbereidende werkzaamheden

Begin februari is aannemer BAM op diverse plaatsen langs de A2 begonnen met voorbereidende werkzaamheden, zoals het kappen van bomen en struiken. Ook vinden er de komende maanden grondwerkzaamheden plaats. Daarnaast legt de aannemer tijdelijke werkwegen voor bouwverkeer aan.

Achtergrond

De verbreding van de A2 tussen Zaltbommel en de Maas maakt deel uit van een landelijk programma voor het verbeteren van de doorstroming op de A2 tussen Amsterdam en Maastricht. De A2 krijgt tussen de afrit Zaltbommel (17) en de Maasbrug bij ’s-Hertogenbosch per rijrichting drie rijstroken in plaats van de huidige twee. Op de Maasbrug wordt de vluchtstrook benut als derde rijstrook. Uiterlijk 1 april 2010 moet de verbrede A2 worden opengesteld.

Voor meer informatie over de verbreding van de A2 tussen Zaltbommel en de Maas kunt u bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat, telefoonnummer 0800-8002 (gratis) of kijken op www.rijkswaterstaat.nl/a2

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
De verbreding van de A2 tussen Zaltbommel en de Maasbrug maakt deel uit van het MIRT project A2 Everdingen – Deil en Zaltbommel – Empel Meer informatie over dit project vindt u in Infrasite Projecten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant