Gehele sluiting A73-tunnels geen optie

Tijdens een overleg op het stadhuis van Roermond hebben vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, Provincie Limburg en Gemeente Roermond aangegeven blij te zijn met de tijdelijke openstelling van de A73-tunnels, ondanks het feit dat de afgelopen dagen een aantal kinderziektes boven water zijn gekomen.

Eerder deze woensdag (27 februari 2008 red.) pleitte de PvdA-Statenfractie voor gehele afsluiting van de tunnels totdat alle systemen in orde zijn bevonden.

“De tijdelijke openstelling heeft er in de voorbije dagen voor gezorgd dat honderdduizenden weggebruikers het lokale wegennet hebben ontlast door van de nieuwe A73-Zuid en de tunnels gebruik te maken. Dit verkeer heeft dus niet meer voor overlast in de stad en aangrenzende regio gezorgd en dat is een belangrijk pluspunt”, aldus wethouder IJff. “Voor grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Rockwool, het Aldi-distributiecentrum en UPS is het ook belangrijk dat hun bereikbaarheid met de opening van de A73-Zuid is toegenomen en optimaal blijft”. IJff reageert hiermee op de stellingname van de PvdA-Statenfractie namens het stadsbestuur van Roermond, die dit voorstel te gek voor woorden vindt. Het aspect verkeersveiligheid op het lokale wegennet wordt volledig genegeerd door de PvdA-Statenfractie.

Hij is blij dat de heer Keijts, directeur-generaal bij Rijkswaterstaat in de aansluitende persconferentie aangaf dat het een goede beslissing is geweest de tunnels tijdelijk open te stellen tot aan de definitieve fase.

Tijdens het overleg hebben alle drie de partijen in gezamenlijkheid afspraken gemaakt hoe de kinderziektes in de komende tijd adequaat kunnen worden aangepakt en verholpen.

Zo gaf Rijkswaterstaat aan de komende tijd nog intensiever te communiceren met weggebruikers, omwonenden en bedrijven in de buurt van de A73.

Één van de maatregelen zal een grote advertentie zijn, die morgen de weggebruiker informeert over diverse afsluitingen in de komende periode.

Zo zijn beide tunnels komend weekend dicht vanwege werkzaamheden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Via Limburg