Onderhoudswerkzaamheden A2 Rondweg Den Bosch en A59

In de komende weken vinden op diverse avonden en nachten verscheidene onderhoudswerkzaamheden plaats(reparatie en aanbrengen markeringen) aan de A2, de A59 en de verbindingswegen. Hierdoor kunnen op 19, 20 en 21 februari en op 26, 27 en 28 februari tussen 20.00 en 06.00 uur op diverse plekken kortstondig rijstroken en toe- en afritten zijn afgesloten.

Het gaat om de A2 van knooppunt Empel tot aan afrit De Pettelaer, de A59 richting Waalwijk tot aan de Maaspoort en de A59 richting Nijmegen tot aan afslag Rosmalen/Berlicum. Bij toe- en afritten wordt de afsluiting zo kortstondig mogelijk gehouden. Het verkeer wordt omgeleid.

Informatie voor de gebruiker

Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

· Het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat);

· Teletekst pagina’s 730, 731 en 732;

· De websites www.infra2.nl en www.rijkswaterstaat.nl/A2 ;

· Gele aankondigingborden langs de weg.

Verbreding A2 Rondweg Den Bosch

De A2 Rondweg Den Bosch wordt tussen 2006 en eind 2009 verbreed van 2×3 naar 4×2 rijstroken: twee rijstroken per rijrichting voor het doorgaande verkeer en twee rijstroken voor het lokale/bestemmingsverkeer. Rijkswaterstaat heeft InfrA2 opdracht gegeven dit werk uit te voeren en ook voor zeven jaar na oplevering de weg te onderhouden.

Aan de A2 van Amsterdam tot aan Maastricht wordt tot 2012 intensief gewerkt om reistijden vooral in de spits aanvaardbaar te houden. Weggebruikers, werkgevers en goederenvervoerders kunnen zich voorbereiden op vertragingen tijdens de werkzaamheden. Informeer op www.VanAnaarBeter.nl en www.rijkswaterstaat.nl/A2 en kies voor een alternatief tijdstip, route of vervoermiddel.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant