A67 nacht afgesloten voor sloop viaduct

Ruimte voor breder viaduct voor Randweg Eindhoven

‘s-Hertogenbosch – Vanaf vrijdagavond 15 februari 22.00 uur tot zaterdagochtend 16 februari 08.00 uur a.s. wordt de A67 tussen knooppunt De Hogt en de aansluiting Eersel in beide richtingen afgesloten voor verkeer. In die nacht wordt het bestaande viaduct van de Onze Lieve Vrouwendijk/Dommelstraat ter hoogte van Veldhoven over de A67 gesloopt. Het oude viaduct moet plaats maken voor een nieuw en breder viaduct in verband met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven. Het verkeer wordt omgeleid door middel van gele omleidingborden.

Informatie voor de gebruiker
Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

  • Advertenties in regionale dag- en weekbladen;
  • Het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat);
  • Teletekst pagina’s 730, 731 en 732;
  • De websites www.randwegeindhoven.nl en www.rijkswaterstaat.nl/A2 ;
  • Gele aankondigingborden langs de weg.

Vernieuwing Randweg Eindhoven

In het najaar van 2006 is Rijkswaterstaat Noord-Brabant gestart met de vernieuwing van de Randweg Eindhoven van 2 naar 4 rijbanen. Hierbij wordt een systeem aangelegd van parallelwegen voor verkeer met een lokale bestemming en hoofdrijbanen voor het doorgaande verkeer dat zijn bestemming niet zoekt in Eindhoven of omgeving. Daarnaast worden de bestaande knooppunten Batadorp, de Hogt en Leenderheide volledig vernieuwd. Met als resultaat dat er medio 2010 een geheel vernieuwde randweg ligt die weer decennia lang bijdraagt aan een vlotte en veilige doorstroming. Meer informatie over de vernieuwing van de Randweg Eindhoven is te vinden op www.randwegeindhoven.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant