Start promotie Slim Reizen in de provincie Utrecht

Gezamenlijke impuls aan ‘slim reizen’ in de provincie Utrecht
Nieuw: mobiliteitsplatforms voor bereikbaar bedrijfsleven

Utrecht – De provincie Utrecht, het Bestuur Regio Utrecht (BRU) en de stichting Vervoeranalyse en Mobiliteitadvies (VenM) gaan de komende drie jaar aan de slag met promotie van ‘slim reizen’ Gedeputeerde Ekkers, BRU-bestuurder De Weger en bestuursvoorzitter Van de Zande (VenM) hebben hiervoor het startsein gegeven.

De files in de regio Utrecht worden jaarlijks langer. Met als gevolg dat bedrijven minder goed bereikbaar zijn. Met alleen asfalt aanleggen, los je dit niet op. We moeten met zijn allen slimmer reizen. Vaker op de fiets stappen, buiten de files rijden en thuis werken. Of samen in de auto en méér met het openbaar vervoer. Prima ideeën die als het aan de drie partijen ligt dagelijkse praktijk worden. De komende jaren gaan de provincie Utrecht, BRU en VenM zich daarom inzetten voor de opzet van mobiliteitsplatforms in de zeven economische centra van de provincie Utrecht, zoals Amersfoort Noord, Rijnsweerd/Uithof en de centra van Utrecht en Amersfoort. VenM onderneemt vergelijkbare initiatieven in Woerden en Veenendaal. Deze platforms leveren nieuwe projecten voor slim reizen op, waarmee werknemers de dagelijkse files kunnen omzeilen. Om het bedrijfsleven behulpzaam te zijn, krijgt elk mobiliteitsplatform een coordinator en wordt praktische informatie beschikbaar gesteld op Internet.

Advies en informatie bij wegwerkzaamheden

Afgesproken is dat VenM zich zal doorontwikkelen tot het kenniscentrum voor mobiliteitsmanagement in de provincie Utrecht. Dit betekent dat VenM wordt ingezet als adviseur en informatieleverancier bij langdurige wegwerkzaamheden en grote evenementen om het mobiliteitsmanagement te verzorgen en verkeersproblemen zoveel mogelijk te beperken. De gezamenlijke promotie van ‘slim reizen’ in de zeven Utrechtse kerngebieden is eerder door het regionale mobiliteitsplatform VERDER aangemerkt als één van de projecten waarmee snel concrete resultaten geboekt kan worden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Utrecht