Opfrissen wegmarkeringen A2 en A59

Bij geschikte weersomstandigheden worden in de avond en nacht van 11 op 12 februari 2008 de markeringen van de A2, de A59 en de verbindingswegen opgefrist. Gepland is dat tussen 20.00 en 06.00 uur op diverse plekken kortstondig rijstroken en toe- en afritten zijn afgesloten.

Het gaat om de A2 van knooppunt Empel tot aan afrit Veghel, de A59 richting Waalwijk tot aan de Maaspoort en de A59 richting Nijmegen tot aan afslag Rosmalen/Berlicum. Bij toe- en afritten wordt de afsluiting zo kortstondig mogelijk gehouden. Het verkeer wordt omgeleid. Bij regenachtig weer worden de werkzaamheden uitgesteld naar de avond/nacht van 12 op 13 februari, of de avond/nacht van 13 op 14 februari.

Omleidingen
De afzettingen van de rijstroken op de A2 en A59 leveren nauwelijks verkeershinder op: het verkeer kan gebruik blijven maken van de andere rijstrook. Bij de toe- en afritten bij de knooppunten Empel en Hintham en de toerit Veghel (nummer 21) zijn echter afsluitingen nodig en zijn omleidingsroutes uitgezet.

Er zijn omleidingsroutes voor ingesteld.

Informatie voor de gebruiker

Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

· Het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat);

· Teletekst pagina’s 730, 731 en 732;

· De websites www.infra2.nl en www.rijkswaterstaat.nl/A2 ;

· Gele aankondigingborden langs de weg.

Verbreding A2 Rondweg Den Bosch

De A2 Rondweg Den Bosch wordt tussen 2006 en eind 2009 verbreed van 2×3 naar 4×2 rijstroken: twee rijstroken per rijrichting voor het doorgaande verkeer en twee rijstroken voor het lokale/bestemmingsverkeer. Rijkswaterstaat heeft InfrA2 opdracht gegeven dit werk uit te voeren en ook voor zeven jaar na oplevering de weg te onderhouden.

Aan de A2 van Amsterdam tot aan Maastricht wordt tot 2012 intensief gewerkt om reistijden vooral in de spits aanvaardbaar te houden. Weggebruikers, werkgevers en goederenvervoerders kunnen zich voorbereiden op vertragingen tijdens de werkzaamheden. Informeer op www.VanAnaarBeter.nl en www.rijkswaterstaat.nl/A2 en kies voor een alternatief tijdstip, route of vervoermiddel.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant