Dura Vermeer, Besix, Macquarie in tender A15 Maasvlakte

Zoetermeer – BESIX Group, Dura Vermeer Groep en Macquarie Group hebben zich verenigd in het consortium Via Portus , waarmee partijen zullen inschrijven op de tenderprocedure voor ontwerp, aanleg, financiering en onderhoud van de A15 Maasvlakte – Vaanplein. Beide bouwbedrijven en de infrastructuurspecialist hebben donderdag 31 januari 2008 de samenwerkingsovereenkomst voor dit project ondertekend.

De A15 wordt als PPS-project (Publiek Private Samenwerking) in opdracht van Rijkswaterstaat als een DBFM-contract (Design/ontwerp, Build/bouwen, Finance/financiering en Maintain/onderhoud) op de markt gebracht. Door de krachtenbundeling voorziet het consortium in voldoende financiële slagkracht, kennis, kunde, ervaring en capaciteit om deze grote infrastructurele opdracht te verkrijgen en uit te voeren.

De tender van de A15 Maasvlakte omvat onder meer de verbreding van rijstroken en aanpassing aan de nieuwe eisen. Het tracé is circa 40 kilometer lang. Belangrijke eis is dat tijdens de uitvoering van de werkzaamheden de doorstroming van het verkeer wordt gewaarborgd.

Dura Vermeer maakt deel uit van het consortium Wâldwei.com, dat het eerste DBFM-project van Rijkswaterstaat, betreffende de verdubbeling van de N31 tussen Leeuwarden – Drachten, heeft aangenomen en succesvol heeft uitgevoerd. Daarnaast maken Dura Vermeer én BESIX onderdeel uit van het winnende consortium, Coentunnel Company, voor het DBFM-contract voor de tweede Coentunnel.

Macquarie Group is een gediversificeerde internationale verlener van investerings en financieel adviesdiensten. Als een wereldwijde leider in de infrastructuur sector, heeft Macquarie het grootste team aan specialisten in de private sector op het gebied van PPS financiële structurering in Europa.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Dura Vermeer Groep NV