Mark Rutte opent Nationaal File Forum op 15 mei

Fractievoorzitter van de VVD, Mark Rutte, opent op 15 mei 2008 het Nationaal File Forum op verzoek van de Partij van de Filerijder, de maatschappelijke beweging die niet aflatend aandacht vraagt voor de filecrisis. Het Nationaal File Forum heeft als thema: “Het Infarct. De naderende stilstand van Nederland!” Tijdens de bijeenkomst vormt tevens de aftrap van de Week van Filebestrijding, waarin onder andere een opvallende filebestrijdingingscampagne wordt gevoerd richting politiek en overheid. Op het Nationaal File Forum worden de campagnemiddelen hiertoe onthuld door de zojuist opgerichte Stichting Struisvogel die de politiek wil behoeden voor `struisvogelpolitiek` op het gebied van de filecrisis in ons land.

Tijdens het Nationaal File Forum geven file- en vervoersexperts uit zowel binnen- en buitenland hun visie op de manier waarop de filecrisis in ons land het snelste kan worden opgelost. Genodigd worden circa 450 key decision makers in binnen- en buitenland met een uitgesproken visie of track-record als het gaat om het OP KORTE TERMIJN oplossen van een filecrisis zoals op dit moment ons land kenmerkt.

Doel is om zo gericht mogelijk met elkaar van gedachten te wisselen over het doorbreken van de filecrisis in ons land. Aan het einde van de bijeenkomst ligt er namens het Nationaal File Forum een short list van de meest gewenste crisismaatregelen voor de congestieproblemen op tafel.

Aanwezigheid is alleen op uitnodiging mogelijk. Personen die denken hiervoor in aanmerking te komen, kunnen zich aanmelden via www.nationaalfileforum.nl De bedoeling is om live-verbindingen aan te brengen naar diverse parkeerplaatsen langs de snelwegen waardoor slachtoffers van de filecrisis ook hun inbreng kunnen geven.

Programma

Het Nationaal File Forum start om 9.30 uur en duurt wordt om 17 uur afgesloten met een Anti-Filediner. De heer Mark Rutte verricht in de ochtend de officiële opening. In het middagdeel komen een aantal gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland aan het woord. Tot slot wordt er aan de hand van de gegeven voordrachten en de resultaten van het TNS NIPO Nationaal File Onderzoek gedebatteerd over de crisismaatregelen die op korte termijn ingevoerd moeten worden.

Week van de Filebestrijding

De Partij van de Filerijder is van mening dat onze landsbestuurders uiteindelijk de eindverantwoordelijkheid hebben om de filecrisis in ons land op korte termijn in de greep te krijgen. Via diverse landelijke en regionale media worden ze ook als zodanig op deze verantwoordelijkheid aangesproken. Partijen die zich willen aansluiten en een prominente rol willen spelen tijdens deze week kunnen zich aanmelden via info@partijvandefilerijder.nl

Partij van de Filerijder

De Partij van de Filerijder is een maatschappelijke beweging die zich structureel hard maakt voor de belangen van de slachtoffers van de filecrisis in ons land. De Partij van de Filerijder is van mening dat de aandacht van politiek & overheid momenteel onvoldoende gefocust is op het snel terugdringen van de files, dat er veel te eenzijdig wordt gekeken naar langere termijnoplossingen en dat het ontbreekt aan voldoende communicatie met de filerijders. Sinds de lancering van de beweging, zijn er via www.partijvandefilerijder.nl 60.000 e-mailadressen achtergelaten van mensen die op de hoogte gehouden willen worden van de activiteiten en vorderingen van de Partij van de Filerijder. De website registreerde 340.000 unieke bezoekers.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Partij van de Filerijder