Voorbereidende werkzaamheden A2 Zaltbommel – Maas van start

‘s-Hertogenbosch – Dit voorjaar start Rijkswaterstaat met de verbreding van de A2 tussen Zaltbommel en de Maasbrug. Vanaf eind januari begint aannemer BAM in opdracht van Rijkswaterstaat op diverse plaatsen langs de A2 met voorbereidende werkzaamheden.

De voorbereidende werkzaamheden bestaan onder meer uit het kappen van bomen en struiken. Dit is noodzakelijk om ruimte te maken voor de verbreding van de A2. Het gaat om bomen en struiken direct langs de bestaande A2 tussen Zaltbommel en de Maas. Ook vindt er grondwerk plaats. Naar verwachting ondervindt het verkeer op de A2 nauwelijks hinder van deze werkzaamheden.

Daarnaast is de aannemer tot de zomer bezig met het maken van een ontwerp voor de verbreding van de A2.

Achtergrond

De verbreding van de A2 tussen Zaltbommel en de Maasbrug maakt deel uit van een landelijk programma voor het verbeteren van de doorstroming op de A2 tussen Amsterdam en Maastricht. De A2 krijgt tussen de afrit Zaltbommel (17) en de Maasbrug bij ’s-Hertogenbosch per rijrichting drie rijstroken in plaats van de huidige twee. Op de Maasbrug wordt de vluchtstrook benut als derde rijstrook. Daarmee sluit dit gedeelte van de A2 straks goed aan op de rondweg ’s-Hertogenbosch. Het werk wordt uitgevoerd door de aannemerscombinatie BAM Wegen BV, BAM Civiel BV en Van den Berg Infrastructuren BV. Zoals het er nu uitziet kan de verbrede A2 eind 2009 worden opengesteld.

Informatieavond

Rijkswaterstaat is bezig een informatieavond voor te bereiden om omwonenden te informeren over de werkzaamheden. De datum wordt bekend gemaakt via de media en op de website van Rijkswaterstaat.

Voor meer informatie over de verbreding van de A2 tussen Zaltbommel en de Maasbrug:

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
De verbreding van de A2 tussen Zaltbommel en de Maasbrug maakt deel uit van het MIRT project A2 Everdingen – Deil en Zaltbommel – Empel Meer informatie over dit project vindt u in Infrasite Projecten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant