VID wint VanAnaarBeter-prijs

Badhoevedorp – Op 6 november 2007 heeft Minister Eurlings de VanAnaarBeter-prijs uitgereikt aan de VerkeersInformatieDienst voor het concept “Dynamische bewegwijzering met reistijden.” Bij het concept wordt aan weggebruikers de actuele reistijd via verschillende alternatieven gepresenteerd, bijvoorbeeld via een wegvak met wegwerkzaamheden én via een alternatieve route. De benodigde reistijdinformatie van (delen van) deze routes wordt ingewonnen met kentekenregistratiecamera’s.

Het systeem informeert weggebruikers en stelt hen in staat de beste route te kiezen. De jury onder voorzitterschap van voormalig Minister Peijs prees de ruime toepassingsmogelijkheden van het concept: bij wegwerkzaamheden en evenementen is het systeem snel inzetbaar.

Patrick Potgraven mocht de prijs in ontvangst nemen tijdens het Fileproof-symposium in de Rotterdamse Doelen. “De prijs is een enorme opsteker voor ons. De medewerkers van de VID en haar partners hebben een topprestatie geleverd. Bovendien zijn we de mensen van Rijkswaterstaat Dienst Noord-Holland die ons vanaf het begin hun vertrouwen hebben gegeven enorm dankbaar.”

Dynamische bewegwijzering met reistijden is één van de diensten voor wegbeheerders van de VID

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: De VerkeersInformatieDienst (VID)