EVO vreest economische schade vertraging A74

Zoetermeer – Nadat de Tweede Kamer zich deze zomer opnieuw achter de Plateauvariant heeft geschaard, dreigt de aanleg van de A74 nu wederom vertraagd te worden. Het ontwerptracebesluit zal mogelijk later worden genomen als blijkt dat nieuw onderzoek nodig is. De Raad van State besloot in juli dat verbreding van de A4 bij Leiderdorp opgeschort moet worden. Deze uitspraak kan ook voor de A74 verstrekkende gevolgen hebben, bevestigt 2 november 2007 gedeputeerde Driessen van de Provincie Limburg.

EVO vindt het onbegrijpelijk dat in Nederland zo gemakkelijk besluitvorming kan worden gefrustreerd terwijl de bereikbaarheid met de dag verslechtert. De ondernemersvereniging voorziet grote economische schade voor het bedrijfsleven. EVO bepleit dan ook dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat alles op alles zet om vertraging te voorkomen.

Voor de ene vertraging op de A73 is nog maar net een noodoplossing gevonden, of de volgende gapende wond dient zich alweer aan. De logistieke topregio Venlo en de transportas naar ons belangrijkste exportland, de A67, komen door een mogelijke vertraging nog verder onder druk te staan. Het risico dat hierdoor de regio nog vaker totaal vaststaat, is levensgroot. Dit terwijl een groot incident op de A67 het goederenvervoer gemiddeld 200.000 euro per keer kost. Dit komt nu al gemiddeld vijftig keer per jaar voor, maar verdere vertraging voor de A74 betekent dat de kans op meer incidenten met bijbehorende schadepost, levensgroot is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: EVO