Nachtelijke werkzaamheden A2 Rondweg Den Bosch

’s-Hertogenbosch – In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 november 2007 vinden tussen 20.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ’s ochtends werkzaamheden plaats op twee locaties aan de A2. Allereerst wordt de oprit vanaf de Bruistensingel naar de A2 richting Utrecht/ Waalwijk omgelegd. Ditzelfde geldt voor de verbindingsweg van de A2 vanuit Eindhoven naar de A59 richting Waalwijk. De wegen zijn afgesloten. Er zijn omleidingroutes ingesteld.

Omleidingen

Verkeer van de Bruistensingel naar de A2 richting Utrecht wordt omgeleid via de A2 in zuidelijke richting. Via knooppunt Hintham rijdt het richting Nijmegen. Via de af- en oprit bij Rosmalen kan het verkeer via de A59 weer de aansluiting naar de A2 richting Utrecht nemen.

Verkeer dat van de A2 vanuit Eindhoven komt en naar de A59 richting Waalwijk wil, wordt verder richting Utrecht geleid om de afslag Kerkdriel te nemen. Via de Provinciale weg en de Drielseweg neemt het verkeer de A2 in zuidelijke richting om daar de A59 richting Waalwijk te nemen.

Als de werkzaamheden dat toelaten, zullen de afsluitingen later beginnen of eerder stoppen. Mochten de werkzaamheden niet plaats kunnen vinden vanwege bijvoorbeeld slecht weer, dan zijn er twee reservenachten ingepland, namelijk van woensdag 21 op donderdag 22 november of van donderdag 22 op vrijdag 23 november van 20.00 – 06.00 uur.

Informatie voor de gebruiker
Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat/InfrA2 verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

  • het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat);
  • teletekst pagina’s 730, 731 en 732;
  • Voor meer informatie: www.infra2.nl ;
  • Gele aankondigingborden langs de weg.
  • Bewoners- en bedrijvenbrieven.

Verbreding A2 Rondweg
De A2 Rondweg Den Bosch wordt tussen 2006 en eind 2009 verbreed van 2×3 naar 4×2 rijstroken: twee rijstroken per rijrichting voor het doorgaande verkeer en twee rijstroken voor het lokale/bestemmingsverkeer. Rijkswaterstaat heeft InfrA2 opdracht gegeven dit werk uit te voeren en ook voor zeven jaar na oplevering de weg te onderhouden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant