Eerste truckdorpen in Emmen, Rotterdam en Slubice

TruckCity maakt eerste locaties en partners bekend

Utrecht – TruckCity heeft op 25 oktober 2007 tijdens de officiële lancering op de BedrijfsautoRai bekend gemaakt waar de eerste van 50 Europese truckdorpen zullen komen: in Emmen, in het havengebied in Rotterdam en in het Poolse logistieke knooppunt Slubice. Naast Emmen en Rotterdam zullen in Nederland nog circa vijf andere locaties worden ontwikkeld.

TCN Property Projects heeft met TruckCity een concept ontwikkeld dat inspeelt op belangrijke ontwikkelingen in de groeiende transportsector in Europa. Langs de belangrijkste internationale transportroutes en bij logistieke knooppunten als lucht- en zeehavens verrijzen straks complete truckdorpen. Deze dorpen van minimaal zes hectare oppervlakte bieden de chauffeurs en vervoerders alles wat zij wensen onder één dak, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Continu beveiligde parkeerplaatsen garanderen de veiligheid voor lading en chauffeur. Dat is nodig, want in Europa bedraagt de schade door diefstal nu al € 8,2 miljard per jaar. Chauffeurs vinden in de truckdorpen comfort en een thuisgevoel door voorzieningen als horeca, fitness- en ontspanningsruimtes. Voor vervoerders betekent TruckCity naast veiligheid ook efficiency: terwijl de chauffeur rust, kunnen alle soorten onderhoud en reparaties aan de vrachtwagens worden uitgevoerd en verplichte keuringen worden gedaan.

Wethouder Gezienes Evenhuis tekende namens de gemeente Emmen de eerste overeenkomst met TruckCity op de BedrijfsautoRai. Evenhuis: “Ik ben zeer verheugd met het feit dat de eerste TruckCity in onze gemeente zal komen. TruckCity zorgt voor een belangrijke versterking van de logistieke sector in Emmen en omgeving, zowel economisch als op het gebied van veiligheid.”

Truckcity presenteerde ook haar samenwerkingspartners. BP is de partner voor brandstof. FHC draagt zorg voor de horecavoorzieningen. De beveiliging, waaronder bewakers, camera’s en scan- en weegapparatuur, wordt verzorgd door Truck Parking Security BV. Arnold’s voorziet de TruckCity’s van wasstraten. Financieel partner is GE Artesia.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: TCN Property Projects