Asfalteringswerkzaamheden: A58 oprit Oirschot afgesloten

GROOT ONDERHOUD AAN DE WEG 2007
Van dinsdag 23 oktober 20.00 uur tot woensdag 24 oktober 06.00 uur

‘s-Hertogenbosch – Van dinsdag 23 oktober 20.00 uur tot woensdag 24 oktober 06.00 uur voert Rijkswaterstaat asfalteringswerkzaamheden uit op de A58. De oprit Oirschot (8) is afgesloten voor verkeer in de richting van Tilburg. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Omleidingsroute vanuit Oirschot in de richting Tilburg (A58):

  • Via oprit Oirschot (8), A58 richting Eindhoven;
  • Afrit Best (afritnummer 7);
  • Via oprit Best (7), A58 richting Tilburg.

Gele borden langs de weg geven de omleidingsroute ter plaatse aan.

In geval van slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Informatie voor de gebruiker
Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

  • het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat);
  • teletekst pagina’s 730, 731 en 732;
  • op de website: www.vananaarbeter.nl

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.

Tijdens de werkzaamheden doet Rijkswaterstaat er alles aan om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website: www.vananaarbeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant