Groot onderhoud A12 bij Veenendaal

Afsluiting hoofdrijbaan en oprit 23 op A12 bij Veenendaal

Nieuwegein – Rijkswaterstaat start met onderhoudswerkzaamheden op de A12 bij Veenendaal (in de richting Arnhem). Vanaf maandagavond 1 tot en met zaterdagmorgen 6 oktober vinden ’s avonds en ‘s nachts werkzaamheden plaats op de hoofdrijbaan van de A12 ter hoogte van het viaduct over de N233 (rondweg – west).

Gedurende twee nachten is daarbij ook de oprit van Veenendaal (23) richting Arnhem afgesloten. Dat is op maandag 1 oktober van 21.30 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend en op vrijdag 5 oktober van 23.00 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend.

Omleidingen

Gele borden ter plaatse geven een omleidingroute aan voor lokaal verkeer richting Ede en Arnhem. Voor het doorgaande verkeer van Utrecht naar Arnhem is de A12 op woensdag 3 en donderdag 4 oktober ’s avonds en ’s nachts afgesloten van 22.00 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A27, de A28, de A1 en de A30. Bij knooppunt Maanderbroek komt het verkeer weer op de A12. Verkeer in de richting Utrecht heeft geen hinder van het werk.

Groot Onderhoud

In de komende periode voert Rijkswaterstaat naast bovengenoemde onderhoudswerkzaamheden op de A12 ook andere nachtelijke werkzaamheden uit op de Utrechtse snelwegen. Rijkswaterstaat doet zijn uiterste best om de verkeershinder voor weggebruikers en omwonenden zo beperkt mogelijk te houden en stemt de werkzaamheden goed op elkaar af. Vandaar dat is gekozen voor werkzaamheden in de nachtelijke uren en een clustering van de diverse werken.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Utrecht