A27 oprit Breda-Noord afgesloten wegens werkzaamheden

GROOT ONDERHOUD AAN DE WEG 2007
Van maandag 1 oktober 21.00 uur tot dinsdag 2 oktober 05.00 uur

’s-Hertogenbosch – Van maandag 1 oktober 21.00 uur tot dinsdag 2 oktober 05.00 uur voert Rijkswaterstaat asfalteringswerkzaamheden uit op de A27. De oprit Breda-Noord (16) is vanwege deze werkzaamheden afgesloten voor verkeer richting Utrecht. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Omleidingsroute vanuit Breda-Noord richting Utrecht (A27):

  • Via oprit Breda-Noord, A27 richting Antwerpen;
  • Afrit Breda (afritnummer 15);
  • Via oprit Breda, A27 richting Utrecht.

Gele borden langs de weg geven de omleidingsroute ter plaatse aan.

In geval van slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Informatie voor de gebruiker
Om weggebruikers en de omgeving te informeren, plaatst Rijkswaterstaat advertenties in landelijke, regionale en lokale kranten met daarin gedetailleerde informatie over de afsluiting en de omleidingroutes. Tevens worden persberichten naar de media verstuurd.
Daarnaast informeert Rijkswaterstaat weggebruikers via de reguliere kanalen:

  • het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat)
  • teletekst pagina’s 730, 731 en 732
  • www.vanAnaarBeter.nl

Ook in 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.
Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.VanAnaarBeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant