Nachtelijke afsluiting A2 tijdens test waterkering Diefdijk

Rijkswaterstaat sluit in de nacht van vrijdag 28 september op zaterdag 29 september de A2 tussen knooppunt Deil en de aansluiting Everdingen/Leerdam in de richting Utrecht af voor alle verkeer. Rijkswaterstaat test die nacht de waterkering Diefdijk.

Voor deze test wordt de A2 (’s-Hertogenbosch richting Utrecht) op 28 september om 23.00 uur tot 29 september 08.00 uur afgesloten voor het verkeer.

Achtergrond

De Diefdijk is een primaire waterkering die een groot gedeelte van de Betuwe beschermt bij hoogwater. De keerschuiven van de waterkering bevinden zich in een viaduct over de A2. Bij extreme wateroverlast worden de keerschuiven gesloten. Hiermee wordt voorkomen dat het achterland onder water loopt. Eens per jaar worden de keerschuiven van de waterkering getest. Deze vrijdag is dat de schuif aan de oostelijke zijde van de A2. Deze sluit de rijbaan in de richting Utrecht af. De afsluiting wordt uitgevoerd door twee mobiele kranen die drie betonnen balken van 33 meter lengte in de kering plaatsen.

Alternatieve route

Het doorgaand verkeer richting Utrecht wordt omgeleid. Rijkswaterstaat adviseert verkeer vanuit de richting ’s-Hertogenbosch vanaf knooppunt Deil de A15 in de richting Gorinchem te volgen. Vanaf knooppunt Gorinchem volgt men de A27 in de richting Utrecht/Almere tot aan knooppunt Everdingen.

Het lokale verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Weggebruikers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

In geval van slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Minister opent nieuwe Diefdijk en A2 (18-09-2006)

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Utrecht