OV Tournee prijs 2007 voor ARRIVA Waterland

Week van de Vooruitgang beloont goede OV initiatieven
ARRIVA Waterland krijgt prijs voor haar totaalaanpak

Amsterdam – Donderdag 20 september ontvangt de Arriva Waterland uit handen van Milieudefensie en reizigersorganisatie ROVER de OV Tournee prijs 2007. Arriva Waterland wint de prijs vanwege haar totaalaanpak. De aanpak van Arriva toont aan dat het centraal stellen van de klant direct doorwerkt in de klantentevredenheid en positief werkt voor het imago van het openbaar vervoer.

Arriva Waterland is een goed voorbeeld van een luisterende organisatie en die hier ook naar handelt. Verder is veel werk verzet om nieuwe klanten binnen te halen. Zo zijn bepaalde lijnen aangepast en nieuwe trajecten ingevoerd. Hiernaast organiseert Arriva door het jaar heen speciale activiteiten. Zo mag bijvoorbeeld iedereen die rond 5 december verkleed is als Zwarte Piet of Sinterklaas gratis met de bus mee.

De OV tournee prijs wordt uitgereikt tijdens de Week van de Vooruitgang, die van 16 tot en met 22 september wordt georganiseerd. Op initiatief van Milieudefensie en Reizigersorganisatie ROVER wordt een aantal goede OV initiatieven in het zonnetje gezet. Een jury, onder leiding van voorzitter André Testa koos vijf prijswinnaars uit een groslijst van 28 OV-initiatieven van gemeenten, provincies en vervoerders. Volgens de jury is het pro-actieve beleid en de klantgerichtheid sprekend voor Arriva Waterland. ‘Een voorbeeld voor andere vervoerders’, aldus de voorzitter Andre Testa.

Tijdens de Week van de Vooruitgang vindt elke dag een prijsuitreiking plaats. Naast de Arriva Waterland worden beloond: het GVB voor de Theater Travel Card, de RET voor de Bob-bus, de Bestuursregio Utrecht (BRU) voor het initiatief om hybride bussen in Utrecht te introduceren en Stichting OV-fiets die de 131ste OV-fiets locatie opent in Hoogvliet.

Andere activiteiten tijdens de vijfde Week van de Vooruitgang
Tijdens de Week van de Vooruitgang worden activiteiten georganiseerd i.h.k.v. duurzame mobiliteit. In meer dan 75 procent van alle gemeenten worden activiteiten georganiseerd. Zo hebben veel steden mee gedaan aan de Autovrije Dag, rijdt er een aardgaskaravaan door Nederland en worden werknemers gestimuleerd fietsend naar hun werk te komen. Meer dan 800 scholen doen mee aan de Op Voeten en Fietsen naar school actie.

De Week van de Vooruitgang wordt gecoördineerd door Milieudefensie, op initiatief van stichting LOAZ. Partnerorganisaties zijn SenterNovem (Het Nieuwe Rijden en Creatieve Energie), Reizigersvereniging Rover, Milieudefensie, Stichting Gedeeld Autogebruik, Fietsen Scoort, Het Klimaatverbond, Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen, Veilig Verkeer Nederland en de. Fietsersbond.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Week van de Vooruitgang 2007

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Milieudefensie