Bedrijfsleven massaal in actie voor A4 Midden-Delfland


Eurlings krijgt petitie ‘A4 NU!’

Den Haag – Het bedrijfsleven in de Randstad, Brabant en Zeeland komt massaal in actie voor de A4 Midden-Delfland. Talloze ondernemersorganisaties en hun achterban roepen minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat op nú te besluiten tot aanleg van de snelweg tussen Delft en Schiedam. Een delegatie van ondernemers onder leiding van VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes zal Eurlings een petitie met die oproep overhandigen tijdens de algemene beschouwingen op 20 september om 13.30 uur. De ondernemers ondersteunen hun boodschap met de leuze ‘A4 NU!’.

Ondernemers zijn het zat. De A4 Midden-Delfland is het meest ontluisterende bewijs van bestuurlijke onmacht. Na vijftig jaar discussie ontbreekt nog steeds het zicht op de aanleg van nog geen zeven kilometer snelweg tussen Delft en Schiedam. Ondernemers kunnen hiervoor geen enkel begrip meer opbrengen.

Het verkeer staat meestal vast in de file op de A13. Gezien de groeiprognoses van het verkeer zal dit alleen maar erger worden. De economische en maatschappelijke schade is nu al groot. De A4 Midden-Delfland kan voor een alternatieve route van Den Haag naar Rotterdam zorgen, zodat een robuust wegennet ontstaat dat Randstad waardig is.

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland, de Kamers van Koophandel, verladersorganisatie EVO, vervoersorganisatie TLN en honderdvijftig bedrijvenverenigingen zijn daarom in actie gekomen. Zij hebben een petitie ondertekend, waarin minister Eurlings wordt opgeroepen snel te besluiten tot aanleg van de A4 Midden-Delfland. Dat is broodnodig voor de Randstad.

De overhandiging van de petitie aan minister Eurlings vindt plaats voor de ingang van het Tweede Kamergebouw aan het Plein, donderdag 20 september aanstaande, om 13.30 uur. Direct na de overhandiging is de tekst van de petitie en de lijst van ondertekenaars te vinden op www.vno-ncwwest.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Vereniging VNO-NCW