Groot onderhoud knooppunt Batadorp en A58 oprit Best

GROOT ONDERHOUD AAN DE WEG 2007
Nachtelijke afsluitingen knooppunt Batadorp en A58 oprit Best (7)

’s-Hertogenbosch – Tussen vrijdag 14 september tot en met maandag 24 september voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan knooppunt Batadorp en de A58 oprit Best (7). Tijdens deze werkzaamheden zijn de verbindingsweg vanuit Eindhoven (A2) in de richting van Tilburg (A58) en de oprit Best (7) richting Eindhoven afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Data van de werkzaamheden

De werkzaamheden worden van 14 tot en met 24 september in de nacht uitgevoerd tussen 21.00 en 05.00 uur (in het weekend uiterlijk tot 08.00 uur).

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit Eindhoven (A2) richting Tilburg (A58):

  • Vanaf de A2 richting ’s-Hertogenbosch tot afrit Best-West (27);
  • Vervolgens via oprit Best-West de A2 op richting Eindhoven;
  • Bij knooppunt Ekkersweijer de A58 richting Tilburg.

Verkeer Best richting Eindhoven:

  • Via de A58 oprit Best (7) richting Tilburg;
  • Via af- en oprit Oirschot (8) richting Eindhoven.

Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes ter plaatse aan.

In geval van slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Informatie voor de gebruiker
Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

  • het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat)
  • teletekst pagina’s 730, 731 en 732
  • www.vanAnaarBeter.nl

In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.
Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.VanAnaarBeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant