Groot onderhoud A7 Heerenveen – Groningen

Nachtelijke afsluitingen A7 gedeelte Heerenveen – Groningen

In de periode 10-14 september

Weggebruikers op de A7 tussen Heerenveen en Groningen moeten in beide richtingen rekening houden met diverse nachtelijke afsluitingen van deze snelweg omdat er onderhoud gepleegd wordt.

Rijkswaterstaat kiest ervoor ’s nachts te werken omdat het dan minder druk is op de weg en er daardoor minder weggebruikers last van hebben. De afsluitingen beginnen steeds om 20.00 uur en duren tot 6.00 uur de volgende ochtend. Er wordt gewerkt in twee wegvakken:

  • 1. tussen de afrit Frieschepalen (nr. 31) en de afrit Groningen-West (nr.36) rijbaan richting Groningen. Er wordt gewerkt in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 september, de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 september en in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 september.

    Er is een omleidingsroute ingesteld die loopt via de afrit Frieschepalen (nr.31),

    de N358 richting Buitenpost, de N355, de N370 (Westelijke Ringweg

    Groningen) naar de A7/Groningen-West.

  • 2. tussen de afrit Beetsterzwaag (nr. 28) en de afrit Tjalleberd (26a) rijbaan richting Heerenveen. Er wordt gewerkt in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 september, de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 september en in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 september.

    Er is een omleidingsroute ingesteld die loopt via het klaverblad bij Drachten, de N31/Wâldwei, de aansluiting op de N32 bij Leeuwarden/Werpsterhoek naar de A32.

De omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden. Bij beide werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met een flink langere reistijd!

Rijkswaterstaat kiest ervoor de omleidingsroute te laten lopen over wegen die geschikt zijn voor zwaarder verkeer. Dat betekent dat in het meest extreme geval weggebruikers te maken krijgen met een aanzienlijk langere reistijd. Echter vanuit het oogpunt van veiligheid en leefbaarheid vindt Rijkswaterstaat het onaanvaardbaar om ‘snelwegverkeer’ over kleine wegen en dwars door dorpen te laten rijden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Groot onderhoud weg