Nachtelijke afsluiting afslag Waalwijk-Eindhoven

Openstelling nieuwe (tijdelijke) afslag op 10-11 september 2007

’s-Hertogenbosch – In de avond en nacht van maandag 10 op dinsdag 11 september is de afslag van de A59 uit de richting Waalwijk naar de A2 richting Eindhoven tussen 20.00 uur en 6.00 uur afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid naar de A2 richting Utrecht, vervolgens afslag Kerkdriel en via de oprit weer de A2 op richting Eindhoven. De omleiding staat met borden aangegeven. De omrijtijd bedraagt ca 10 á 15 minuten. Tijdens deze afsluiting wordt de nieuwe, tijdelijke afslag Waalwijk-Eindhoven in knooppunt Empel afgewerkt. Dinsdagmorgen vroeg wordt deze nieuwe afslag opengesteld voor het verkeer. Deze afslag zal tot ongeveer de zomer van 2008 in gebruik zijn. Deze nieuwe verkeerssituatie zal mogelijk leiden tot extra verkeershinder.

Omdat de werkzaamheden sterk afhankelijk zijn van het weer, is het mogelijk dat deze pas in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 kunnen worden uitgevoerd. De nieuwe afslag zal in dat geval pas woensdagmorgen in gebruik kunnen worden genomen.

Informatie voor de gebruiker
Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingroutes. Rijkswaterstaat/InfrA2 verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

  • het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat);
  • teletekst pagina’s 730, 731 en 732;
  • Voor meer informatie: www.infra2.nl ;
  • Gele aankondigingborden en borden voor omleidingroutes langs de weg.

De hinder voor de weggebruiker is beperkt.

Verbreding A2 Rondweg
De A2 Rondweg Den Bosch wordt tussen 2006 en eind 2009 verbreed van 2×3 naar 4×2 rijstroken: twee rijstroken per rijrichting voor het doorgaande verkeer en twee rijstroken voor het lokale/bestemmingsverkeer. Rijkswaterstaat heeft InfrA2 opdracht gegeven dit werk uit te voeren en ook voor zeven jaar na oplevering de weg te onderhouden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant