Amsterdam in debat over gezonde lucht

Vanaf 5 september: stadsdebatten over ‘Voorrang voor een gezonde stad’
lzen

Amsterdam – Van 5 t/m 20 september gaan de leden van het college van B&W en de stadsdeelbesturen in debat met Amsterdammers over het discussiedocument ‘Voorrang voor een gezonde stad’. In dit document worden een aantal maatregelen voorgesteld om ervoor te zorgen dat er minder en schoner verkeer binnen de ring A10 komt. Dit is nodig omdat de lucht in en rond Amsterdam alles behalve schoon is en dat heeft grote gevolgen voor de gezondheid en voor de ontwikkeling van de stad.

De debatten zijn op verschillende dagen en podia. Bij elk debat is een wethouder of portefeuillehouder aanwezig.

Op woensdag 5 september is het startdebat in Felix Meritis. In de weken daarna zijn op diverse plaatsen stadsdeeldebatten die door de stadsdelen zelf worden georganiseerd:

  • Westerpark: donderdag 6 september;
  • Oud-Zuid: dinsdag 11 september;
  • Bos en Lommer en De Baarsjes (gezamenlijk): woensdag 12 september;
  • Zeeburg: woensdag 12 september;
  • Oost/Watergraafsmeer: donderdag 13 september;
  • Oud-West: maandag 17 september;
  • ZuiderAmstel: woensdag 19 september.
  • Op donderdag 20 september, in de Week van de Vooruitgang en voorafgaand aan de autovrije dag, is het slotdebat in Podium Mozaïek.

Amsterdammers kunnen ook online met elkaar in discussie gaan op www.gezondelucht.amsterdam.nl

Bij de debatten gaat het nadrukkelijk om consultatie van de stad en (nog) niet om inspraak. De resultaten van het debat worden verwerkt in het definitieve plan. Het college van B&W en de dagelijkse besturen van de stadsdelen stellen het plan vervolgens vast en geven het in het najaar vrij voor inspraak.

Het discussiedocument voor het actieplan ‘Voorrang voor een gezonde stad’ is een gezamenlijk product van het college van B&W en de Dagelijkse Besturen van de stadsdelen Centrum, Zeeburg, Oost/Watergraafsmeer, Oud-Zuid, ZuiderAmstel, Oud-West, Westerpark, De Baarsjes en Bos en Lommer.

Aan de programma’s voor de debatten wordt nog gewerkt. Voor aanmelding, data, locaties en tijdstippen en meer achtergrondinformatie: www.gezondelucht.amsterdam.nl. Hier vindt u ook het discussiedocument ‘Voorrang voor een gezonde stad’.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Amsterdam