2e fase onderhoud A10-Oost Amstel – Zeeburgerbrug

GROOT ONDERHOUD AAN DE WEG 2007

START TWEEDE FASE WERKZAAMHEDEN A10-OOST (BUITENRING) TUSSEN KNOOPPUNT AMSTEL EN ZEEBURGERBRUG

Haarlem – Rijkswaterstaat is vrijdag 31 augustus 2007 gestart met de tweede fase van het groot onderhoud op de A10-Oost (buitenring) tussen knooppunt Amstel en Zeeburgerbrug. Tijdens de werkzaamheden zijn overdag 3 versmalde rijstroken beschikbaar en geldt een snelheidsbeperking. Daarnaast worden ’s nachts in de periode van 31 augustus tot en met 30 september de op- en afritten S111, S112 en S113 afgesloten voor verkeer richting Zeeburgertunnel en zijn minder rijstroken beschikbaar. Het verkeer moet tijdens de werkzaamheden rekening houden met een langere reistijd.

In drie weekenden is ’s avonds vanaf 21.00 uur tot ’s ochtends 09.00 uur één rijstrook beschikbaar voor het verkeer in de richting Amersfoort/Zeeburgertunnel. Tevens zijn dan de op- en afritten naar en van de S111, S112 en S113 afgesloten:

  • op zaterdag 1 en zondag 2 september – de verbindingsboog van de A1 naar de A10-Noord en de aansluiting A10-Oost naar de A1 is afgesloten;
  • op zaterdag 8 en zondag 9 september – de verbindingsbogen van de A2 naar de A10-Oost (zowel vanuit Amsterdam als vanuit Utrecht) zijn afgesloten;
  • op zaterdag 15 en zondag 16 september – de verbindingsbogen van de A2 naar De A10-Oost (zowel vanuit Amsterdam als vanuit Utrecht) zijn afgesloten. In dit derde weekend wordt naast de nachtelijke werkzaamheden ook overdag gewerkt. Dan zijn er twee rijstroken beschikbaar. De op- en afrit naar de S113 is weer open.

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit richting A4/A10-Zuid richting Amersfoort/Zeeburgertunnel wordt omgeleid via de A2 en A9 (Gaasperdammerweg) naar A1 en A10-Noord. Verkeer vanuit richting A9/A2 richting Zeeburgertunnel wordt omgeleid via de A9 (Gaasperdammerweg).

Het lokale verkeer kan gebruik maken van de opritten op de binnenring. Het lokale verkeer richting Amersfoort wordt via de Gooiseweg (S112) en de A9 (Gaasperdammerweg) omgeleid.

Gele borden en dynamische tekstkarren ter plaatse geven de omleidingsroutes en snelste routes aan.

Alternatief vervoer

Tijdens de zaterdagen en zondagen van bovengenoemde weekenden biedt Rijkswaterstaat in samenwerking met Connexxion, Arriva en NS alternatief vervoer aan. Informatie hierover is beschikbaar op vanAnaarBeter.nl en bij de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 –8002.

GROOT ONDERHOUD AAN DE WEG 2007
Net als in 2006 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.

Tijdens de werkzaamheden is Rijkswaterstaat er alles aan gelegen om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website vanAnaarBeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Holland