De Sjonnies zwaaien eerste Waalsprinter uit

Nijmegen – De Nijmeegse feestband de Sjonnies verzorgt maandag 3 september de officiële aftrap van P+R Waalsprinter, het nieuwe transferium aan de Ovatonde in Nijmegen-Noord. De muzikanten brengen ter gelegenheid van de aftrap een speciaal hiervoor geschreven Waalsprinterlied ten gehore. Enkele wethouders en andere bestuurders zullen de eerste Waalsprinterbus letterlijk over de streep trekken om zo forenzen te stimuleren van de pendelbus tussen Ovatonde en Nijmegen gebruik te gaan maken.

Met de Waalsprinter wil de Stadsregio Arnhem Nijmegen een oplossing bieden aan forenzen die via de Waalbrug Nijmegen-Centrum en Heijendaal sneller willen bereiken. Vanaf 3 september kunnen zij reizen met een speciale pendelbus: de Waalsprinter. Deze gaat via de busbaan over de Waalbrug naar het centrum en rijdt vervolgens non-stop naar Heijendaal. Forenzen die hun auto parkeren bij P+R Waalsprinter en van de pendelbus gebruikmaken, profiteren van een vrije doorgang en voorrang bij de verkeerslichten. De Waalsprinter bereikt binnen 18 minuten de laatste halte op Heijendaal. Parkeren kost maar € 2,- en het vervoer naar Nijmegen (retour) is gratis. Het P+R terrein beschikt over meer dan 200 bewaakte parkeerplaatsen.

P+R Waalsprinter is een initiatief van Stadsregio Arnhem Nijmegen, de gemeenten Nijmegen, Lingewaard en Overbetuwe, de provincie Gelderland, VCC Oost, Novio en het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Door de aanpak van files willen zij een betere bereikbaarheid tot stand brengen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door FileProof van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De pilot loopt van 3 september tot en met 21 december 2007. Op de website www.waalsprinter.nl staat uitgebreide informatie over het project.


Promotiecampagne

De Stadsregio gaat forenzen de komende tijd uitgebreid informeren over de Waalsprinter. Dat gebeurt via werkgevers en een promotiecampagne. De Waalsprinterbussen zijn beplakt in een opvallende campagnestijl en de halteplaatsen zijn voor iedereen goed zichtbaar. Andere promotiemiddelen zijn borden langs de snelweg, flyers met een gratis probeerkaartje, advertenties in huis-aan-huis-bladen en een grote postercamagne langs doorgaande wegen in Nijmegen.


Programma 3 september:

07.00 uur: Ontvangst op P+ R Waalsprinter (aan de Ovatonde Nijmegen-Noord)(met koffie, thee en een sandwich)

07.15 uur: Korte toespraken, namens partners, onder anderen Jan Walraven, portefeuillehouder Openbaar Vervoer van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en Jan van der Meer, wethouder Mobiliteit van de gemeente Nijmegen

07.30 uur: Opening P+R Waalsprinter en nieuwe busdienst, Theatraal intermezzo van de Sjonnies, Aansluitend vertrek in de eerste Waalsprinter, met onderweg onder meer een toespraak van prof. dr. Hans Hoeken, hoogleraar Bedrijfscommunicatie Radboud Universiteit Nijmegen ‘Hoe verander je mobiliteitsgedrag middels communicatie?’

08.35 uur: Terug op P+R Waalsprinter, Informele afsluiting

Op de eerste openingsdag wordt alle forenzen die van P+R Waalsprinter gebruik maken tussen 07.00 – 09.00 uur een gratis ontbijtpakketje aangeboden.