Extra nacht werkzaamheden Annabosch (A58/A27)

GROOT ONDERHOUD AAN DE WEG 2007

In de nacht van woensdag 22 augustus op donderdag 23 augustus 2007 voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit op het knooppunt St. Annabosch. De verbindingsweg vanuit Tilburg (A58) in de richting Utrecht (A27) wordt afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een langere reistijd.

Werkzaamheden 13 – 22 augustus
In de nachten tussen 13 en 22 augustus 2007 stonden al werkzaamheden gepland op en rond het knooppunt St. Annabosch. De verbindingsweg vanuit Antwerpen (A58) richting Utrecht (A27) wordt in deze periode vier nachten afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Voor het asfalteren van de verbindingsweg vanuit Tilburg stonden in eerste instantie twee nachten gepland. Door uitloop van de werkzaamheden is het werk niet gereed gekomen in twee nachten. Daarom wordt de verbindingsweg nog een extra nacht afgesloten.

Afsluiting verbindingsweg knooppunt St. Annabosch vanuit Tilburg (A58) richting Utrecht (A27):

Van woensdag 22 augustus 21.00 uur tot donderdag 23 augustus 06.00 uur.

Omleidingsroute vanuit Tilburg (A58) richting Utrecht (A27):

 • A58 (voorbij knooppunt St. Annabosch) richting Antwerpen tot afrit 14, Ulvenhout
 • Via oprit Ulvenhout, A58 richting Utrecht/Tilburg tot knooppunt St. Annabosch
 • A27 richting Utrecht
 • Gele borden langs de weg geven de omleidingsroute ter plaatse aan.

  In geval van slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

  Informatie voor de gebruiker

  Weggebruikers worden zo goed mogelijk geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingsroutes. Rijkswaterstaat verspreidt hiertoe een persbericht en verstrekt informatie via de reguliere kanalen:

  • het gratis telefoonnummer 0800-8002 (Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat)
  • teletekst pagina’s 730, 731 en 732
  • www.vanAnaarBeter.nl

  Ook in 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden op rijkswegen krijgen te maken. Het gaat om zo’n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer ook in de toekomst te waarborgen. De minister van Verkeer en Waterstaat heeft tot en met 2010 in totaal 600 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor werkzaamheden aan de rijkswegen.

  Tijdens de werkzaamheden doet Rijkswaterstaat er alles aan om de hinder en de overlast voor weggebruikers zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Dit gebeurt onder andere door omleidingroutes in te stellen en weggebruikers duidelijk te informeren. Weggebruikers kunnen voor actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder onder meer terecht op de website www.vanAnaarBeter.nl en de landelijke informatielijn 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant