Groot onderhoud A10-Oost Amstel – Zeeburgerbrug

Den Haag – Rijkswaterstaat voert van maandag 20 augustus tot en met woensdag 31 oktober 2007 groot onderhoud uit aan de A10-Oost (buitenring) tussen knooppunt Amstel en de Zeeburgerbrug in richting Amersfoort/Zeeburgertunnel. Naast asfalteringswerkzaamheden vindt er onderhoud aan viaducten en bruggen plaats. De werkzaamheden vinden met name in de nachtelijke uren en drie weekenden plaats. Het onderhoud is nodig om de veiligheid van de weggebruiker te waarborgen.

In de periode van 20 augustus tot en met 31 augustus start de eerste fase van de werkzaamheden. Tijdens de eerste nachten worden de tijdelijke markeringen aangebracht. Overdag zijn er twee versmalde rijstroken beschikbaar die aansluiting geven op de op- en afritten naar de S111, S112 en S113. Daarnaast is er één doorgaande rijstrook beschikbaar. Gedurende de hele periode van de werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking.

In de nachtelijke periode zijn er slechts twee rijstroken beschikbaar omdat er dan asfalteringswerkzaamheden plaatsvinden. In de periode van 31 augustus tot en met 30 september zijn de op- en afritten S111, S112 en S113 afgesloten voor het verkeer richting Zeeburgertunnel.

Tijdens drie weekenden is de aansluiting van de A2 (zowel vanuit richting Amsterdam als vanuit Utrecht) naar de A10-Oost , de aansluiting van de A10-Oost naar de A1 (richting Amersfoort) en de aansluiting van de A1 naar de A10-Noord afgesloten. Daarnaast zijn minder rijstroken beschikbaar voor verkeer in de richting Zeeburgertunnel.

Het gaat om de weekenden van vrijdag 31 augustus tot en met maandag 3 september en vrijdag 7 september tot en met maandag 10 september vanaf 21.00 uur ’s avonds tot 05.00 uur ’s ochtends en het weekend van zaterdag 15 september 01.00 uur tot en met maandag 17 september 05.00 uur.

Omleidingsroutes

Verkeer vanuit richting A4/A10-Zuid richting Amersfoort/Zeeburgertunnel wordt omgeleid via de A2 en A9 (Gaasperdammerweg) naar A1 en A10-Noord. Verkeer vanuit richting A9/A2 richting Zeeburgertunnel wordt omgeleid via de A9 (Gaasperdammerweg). Gele borden en dynamische tekstkarren ter plaatse geven de omleidingsroutes en de snelste routes aan.

Alternatief vervoer

Tijdens de bovengenoemde drie weekenden – op zaterdagen en zondagen – biedt Rijkswaterstaat in samenwerking met Arriva, Connexxion en NS alternatief vervoer aan. Nieuw zijn de speciale ‘vanAnaarBeter’ bussen die dan gaan rijden van Hoorn/Purmerend naar Amsterdam en vice versa. Reizigers kunnen dit speciale kaartje gebruiken voor € 2,- (retour). Het ‘vanAnaarBeterbuskaartje’ is te koop bij de buschauffeur. Op werkdagen bieden de Arriva-buslijnen 375, 376, 377, 378 en 379 een goed alternatief.

De Connexxion-buslijnen 152, 157 en 158 van Almere naar Amsterdam en vice versa kunnen reizigers in de bovengenoemde drie weekenden – op zaterdagen en zondagen – eveneens gebruik maken van het speciale ‘vanAnaarBeterbuskaartje’ tegen dezelfde kosten. In de weekenden van 1 en 2 september en van 15 en 16 september is het speciale ‘vanAnaarBetertreinkaartje’ te krijgen op de volgende trajecten: Lelystad – Schiphol, Lelystad – Amsterdam, Hilversum – Schiphol en Hilversum – Amsterdam. Het kaartje kost € 2,- (2e klas, retour) en is geldig op het gehele traject inclusief alle tussengelegen stations. Meer informatie is te vinden op vanAnaarBeter.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat